GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom

Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 17:53
Autor: SEEbiz
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.

Trajekt "Tkon" preuzet će liniju koju sada održava trajekt "Prizna", star više od 50 godina, a njegovo uključivanje planirano je u visokoj sezoni ove godine, kada se očekuje pojačan rast prometa. Novonabavljeni trajekt sada odlazi u brodogradilište na remont i prilagodbu vizualnom identitetu Jadrolinije.

Riječ je o bivšem trajektu Rapske plovidbe, dugačkom 42 metra, širine 15,3 metara, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila, koji je 2003. izgrađen u brodogradilištu Viktor Lenac.

"Tom investicijom nastoji se povećati kvaliteta usluge za putnike na liniji Biograd – Tkon kroz omogućavanje pouzdane veze u svim vremenskim uvjetima, ali i ugodnijeg putovanja u modernijem brodu. Promjena broda utjecat će i na posadu, budući da 'Tkon' pruža kvalitetniji smještaj i boravak i život na brodu čini lagodnijim," naveli su iz Jadrolinije.

Kako dodaju, odabirom imena tog trajekta nastavlja se tradicija imenovanja prema hrvatskim otocima, a imenom Tkon, gradu na otoku Pašmanu, dodatno se naglašava povezanost novog trajekta s linijom na kojoj će ploviti.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Spota izjavio je da ta investicija nastavlja odlučan pravac obnove flote, što je ujedno i strateški cilj razvoja Jadrolinije.

"Riječ je o petom brodu priključenom floti u posljednje četiri godine, a njegov kapacitet i maritimne sposobnosti znatno će utjecati na povećanje kvalitete usluge. Vjerujemo da će putnici na liniji Biograd – Tkon tu promjenu dočekati s veseljem, s obzirom na starost trajekta 'Prizna' koji ih je do sada vjerno služio, no čija zamjena stiže kao pozitivan znak napretka i bolje povezanosti," kazao je Sopta.

Tagovi: Jadrolinija, Rapska plovidba, Viktor Lenac
PROČITAJ I OVO
Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve
POTONUĆE
Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve
ZAGREB - Drvna industrija Spačva u prvom je polugodištu ostvarila 756,2 tisuće kuna dobiti, što je otprilike osam puta manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 6,1 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Zbog nedostatka čipova prijete problemi i sektoru bijele tehnike
ČIPOVI
Zbog nedostatka čipova prijete problemi i sektoru bijele tehnike
LJUBLJANA - Osim što su važan segment auto industrije, čipovi su sastavni dio bijele tehnike i kućanskih aparata. Nestašica čipova uzrokuje probleme proizvođaču kućanskih aparata BSH Kućni aparati.
Pivara Tuzla: Rezultati pod pritiskom kreditnih obveza
PRITISCI
Pivara Tuzla: Rezultati pod pritiskom kreditnih obveza
TUZLA - Kreditne obaveze pritišću Pivaru Tuzla, a na što se upozorava u revizorskom izvještaju za 2020. godinu koji je uradila revizorska kuća
PricewaterhouseCoopers.
American Express nadmašio očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
American Express nadmašio očekivanja
NEW YORK - American Express ostvario je neto dobit od 2,28 milijardi dolara ili 2,80 dolara po dionici u drugom tromjesečju ove godine, nadmašivši prognoze analitičara s Wall Streeta.
Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete
REAKCIJE
Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete
ZAGREB - Uprava smatra da je dugoročne materijalne obaveze nužno vezati uz poslovnu uspješnost kompanije, odgovorili su u petak iz Atlantic Grupe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE