GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode

Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 22:00
Autor: SEEbiz
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U strukturi ukupnih prihoda, prihodi od najma broda sudjeluju sa 9%, na ostale prihode vezane za pomorstvo otpada 90% te na financijske prihode 1%. Prihodi od najma broda u iznosu od 19.462.027 kuna su za 1.636.998 kuna manji nego u istom razdoblju prethodne godine, što je posljedica nižih vozarina u promatranom razdoblju 2020. godine u odnosu na prethodnu godinu uslijed problema uzrokovanih posljedicama pademije virusom COVID-a 19.

Ostali prihodi iznose 196.761.057 kuna, od čega se iznos od 182.832.541 kuna odnosi na otpis obveza prema bankama (Norddeutsche Landesbank), a iznos od 11.188.793 kune odnosi na prodaju goriva prilikom davanja broda u najam.

Povezano s tim, unutar troškova sirovina i materijala iskazan je iznos od 15.197.801 kunu koji se odnosina troškove goriva nastale vraćanjem brodova iz najma i novonabavljeno gorivo koje se prihoduje kroz sljedeći period.

Ukupni rashodi u iznosu od 60.447.820 kuna manji su za 8.022.354 kune u odnosu na isto razdoblje protekle godine, pri čemu su poslovni rashodi manji za 9.396.572 kune.
U strukturi poslovnih rashoda zabilježeno je smanjenje materijalnih troškova u iznosu od 9.893.858 kuna.

Troškovi osoblja su na razini prethodnog razdoblja, dok je trošak amortizacije za 1.022.588 kuna viši u odnosu na prethodnu godinu, što je posljedica smanjenja rezidualne vrijednosti brodova i promjene tečaja američkog dolara. .

Financijski rashodi veći su za oko 14%, što je najvećim dijelom također posljedica kretanja tečaja dolara.
U promatranom razdoblju, zbog činjenice smanjenja vozarina, povećani su problemi s likvidnošću, te Društvo ulaže dodatne napore kako bi se osiguralo redovito podmirenje tekućih obveza.

Tagovi: Jadroplov, brodari, vozarine, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Gorenje osniva istraživačko-razvojni centar u Sloveniji
POTEZI
Gorenje osniva istraživačko-razvojni centar u Sloveniji
VELENJE - Proizvođač kućnih aparata Hisense Gorenje odlučio je da osnuje globalni istraživačko-razvojni centar za kuhinjske aparate i mašine za posuđa za cjelokupnu Hisense grupu u Velenju u Sloveniji.
Većinski vlasnik Dukata najavio mogući squeeze out
NAJAVE
Većinski vlasnik Dukata najavio mogući squeeze out
ZAGREB - Mliječna industrija Dukat u četvrtak je objavila da njen većinski vlasnik - B.S.A. International, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika.
Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka
TEGLJENJE
Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka
RIJEKA - Djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka i u idućih deset godina obavljat će sadašnji koncesionar - Jadranski pomorski servis (JPS), izvijestili su u četvrtak iz Lučke uprave Rijeka, koja je s JPS-om potpisala koncesijski ugovor za usluge tegljenja.
Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet
PRIORITETI
Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet

ZAGREB - Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala je jedan od najvažniji poslovnih prioriteta Končar - Elektroindustrije u narednom razdoblju, kazao je u četvrtak predsjednik Uprave Gordan Kolak na glavnoj skupštini tvrtke.

Vueling vraća letove za Hrvatsku
POVRATAK
Vueling vraća letove za Hrvatsku
ZAGREB - Španjolska aviokompanija Vueling uvest će idući mjesec let između Barcelone i Zagreba u sklopu vraćanja letova zaustavljenih u ožujku zbog koronavirusa, izvijestio je taj prijevoznik, a idući tjedan poletjet će i Vuelingovi zrakoplovi prema Dubrovniku i Splitu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE