GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Japanski Nipro PharmaPackaging kupio hrvatsku Piramidu

Japanski Nipro PharmaPackaging kupio hrvatsku Piramidu
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 10:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska tvrtka Piramida, proizvođač staklene ambalaže za farmaceutsku industriju, prodana je tvrtki Nipro PharmaPackaging International NV, a prodaju cijelog vlasničkog udjela uspješno je zaključio regionalni private equity fond Blue Sea Capital, izvijestili su u ponedjeljak taj fond i japanska tvrtka.

Piramida iz Sesveta proizvodi staklene ampule i bočice koje su pakiranje za farmaceutsku industriju, prošle godine tvrtka je proizvela više od pola milijarde ampula i bočica, a kupci su vodeće svjetske farmaceutske kompanije, stoji u priopćenju u kojem se ne navodi vrijednost transakcije.

Od preuzimanja vlasništva nad Piramidom, private equity fond Blue Sea Capital uložio je značajna sredstva u modernizaciju proizvodnje, nabavku osam novih proizvodnih linija i razvoj poslovanja s bočicama. Pod vlasništvom Blue Sea Capitala, Piramida je tako povećala broj zaposlenih za 35 posto te udvostručila proizvodne kapacitete i prihode, a tvrtka je trenutno među pet najvećih proizvođača staklenih ampula za farmaceutsku industriju na europskom tržištu, istaknuto je.

Nipro PharmaPackaging International podružnica je tvrtke Nipro Corporation sa sjedištem u Japanu, koja kotira na burzi u Tokiju, ostvaruje više od četiri milijarde dolara godišnjih prihoda, zapošljava više od 33 tisuće ljudi te je apostrofirana kao jedna od vodećih svjetskih kompanija za proizvodnju medicinske opreme i farmaceutske ambalaže.

Ivan Zec, partner u fondu koji je vodio transakciju, ustvrdio je da primjer Piramide, koja je lani obilježila 70 godina postojanja, potvrđuje da se u Hrvatskoj mogu uspješno razvijati proizvodne kompanije te da tradicija u kombinaciji s kontinuiranim ulaganjima u znanje i nove tehnologije može rezultirati globalno konkurentnim i prepoznatljivim hrvatskim kompanijama.

Direktor Piramide Krešimir Sečak kazao je da su u suradnji s Blue Sea Capitalom uspjeli potaknuti rast i transformirati Piramidu u jednu od najatraktivnijih malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj, koja izvozi čak 97 posto svoje proizvodnje širokom portfelju etabliranih svjetskih kupaca.

"Radujemo se suradnji s Niprom na daljnjem jačanju pozicije Piramide na europskom i svjetskom tržištu“, rekao je Sečak, dok je direktor Nipro PharmaPackaginga Stephan Arnold poručio da žele nastaviti graditi izvrsne odnose s kupcima i postati preferirani strateški partner mnogim farmaceutskim kompanijama.

Tagovi: Nipro PharmaPackaging, Krešimir Sečak, Piramida, Blue Sea Capital
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE