GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jaružalo za Jan De Nul procijenjeno na 122, 4 milijuna eura

Jaružalo za Jan De Nul procijenjeno na 122, 4 milijuna eura
PROCJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2019 / 12:18
Autor: SEEbiz / H
PULA - Vrijednost broda/jaružala koje je Uljanik gradio za luksemburško-belgijsku grupaciju Jan De Nul u sadašnjem stanju i s dosad ugrađenom opremom procijenjena je na 122,4 milijuna eura, u elaboratu sudskog vještaka objavljenom na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.

Elaborat je objavljen u četvrtak, dan prije današnjega ročišta na kojem bi se trebalo odlučiti o vrijednosti broda radi prodaje u stečaju Uljanika.

Prema elaboratu sudskog vještaka Ante Kraljevića, ukupna pretpostavljena vrijednost broda po završetku svih planiranih radova iznosi 153,8 milijuna kuna, a ističe se i kako je ugovorena vrijednost tog broda građenog u Uljaniku prije stečaja iznosila 173 milijuna kuna.

U elaboratu se navodi i da je u taj započeti brod predviđena ugradnja materijala vrijednog još 27,5 milijuna eura od kojeg je plaćeno, a nije ugrađeno u brod u vrijednosti od 26,1 milijuna kuna.

Planirani radovi za dovršetak broda, navodi se u elaboratu, su šest do osam mjeseci, odnosno oko 220.000 radnih sati po cijeni od 20,5 eura po satu što ukupno iznosi oko 4,5 milijuna eura.

Sudski vještak ističe kako elaborat predstavlja procjenu vrijednosti u sadašnjim okolnostima koje su definirane kratkim vremenskim rokom i stanjem u kojem se brod sada nalazi naglašavajući kako je isključena struja i više nema djelatnika koji rade na brodu.

''U ovoj procjeni dana je vrijednost broda uvažavajući činjenicu da je brod na vodi, ali da nije u plovnom stanju i ne posjeduje sve potrebne dozvole. Ukratko, u ovom stanju brod sa navedenom opremom nije u funkciji. Kada se brod kompletira, njegova vrijednost značajno se uvećava", kaže se u elaboratu.

Prvo ročište za procjenu vrijednosti tog broda bilo je zakazano za početak srpnja, no bilo je odgođeno na prijedlog stečajnog upravitelja Uljanika jer je razlučni vjerovnik angažirao sudskog vještaka za izradu procjene vrijednosti broda koja je bila gotova ovog tjedna .

Elaborat je uslijedio nakon što je u lipnju sud donio rješenje o prodaji broda u kojem se navodilo da će se naknadno utvrditi vrijednost, način i uvjeti prodaje broda, te se nalagalo Lučkoj kapetaniji Pula da izvrši upis zabilježbe rješenja o prodaji tog plovila u imeniku vlasnika brodica, imenika vlasnika jahti i imenika ostalih pomorskih objekata.

Prijedlog da se brod u vlasništvu Uljanika u stečaju postupku unovči u korist razlučnih vjerovnika podnio je stečajni upravitelj.

Tagovi: Jan De Nul, Uljanik, jaružalo, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
DONACIJE
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
SPLIT - Tvrtka Studenac darovala je udruzi Naš Hajduk 10.000 dionica čime je porastao ukupni udjel ove udruge u temeljnom kapitalu HNK Hajduk na 28,25 posto, izvijestili su u četvrtak iz te udruge.
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
POSLOVI
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
ZAGREB - Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupacije Đuro Đaković, s njemačkim je naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 68,9 milijuna kuna.
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ŽIČARA
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ZAGREB - Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako je razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem o žičari te su dogovorili da će Ministarstvo zdravstva izmijeniti svoj pravilnik pa očekuje da će žičara što prije početi s radom.
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
PARTNERI
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
ZAGREB - FlixBus kao mobilni partner tradicionalnih autobusnih prijevoznika, objavio je suradnju s Čazmatransom, vodećom hrvatskom kompanijom koja postoji na tržištu više od 70 godina.
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
PLASTIKA
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
WASHINGTON - Sjedinjene Države su zemlja koja daleko najviše doprinosi zagađenju plastikom u svijetu, pokazuje novo izvješće objavljeno u srijedu, koje poziva na razvoj nacionalne strategije kako bi se tome stalo na kraj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE