GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jedna od trgovina Lidla u Kragujevcu zatvorena zbog kršenja epidemioloških mera

Jedna od trgovina Lidla u Kragujevcu zatvorena zbog kršenja epidemioloških mera
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 19:43
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija "Lidl Srbija" oglasila se nakon vesti da je jedna od njihovih radnji u Kragujevcu zatvorena zbog kršenja epidemioloških mera.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija Lidl Srbija obaveštava da je u Lidl prodavnici u Kragujevcu na adresi Kraljevačkih bataljona 42a danas u prepodnevnim časovima došlo do nemilog incidenta kada kovid redari i obezbeđenje nisu uspeli da utiču na građane u cilju poštovanja ustanovljene procedure čekanja reda za kupovinu, te su, uprkos molbama redara, istovremeno ušli u Lidl prodavnicu.

“Kao posledica ove situacije, odlukom komunalne inspekcije, Lidl prodavnica u kragujevačkom naselju Stanovo privremeno je zatvorena zbog navodnog nepoštovanja protivepidemioloških mera”, saopšteno je iz Lidla.

Kompanija Lidl Srbija napominje da je u pitanju incident, kao i da su predstavnici kompanije u kontaktu sa nadležnim organizma radi razjašnjenja situacije. Kao odgovorna kompanija Lidl poštuje sve protivepidemiološke mere, što potvrđuje činjenica da inspekcija jutros nije zabeležila propuste u radu druge Lidl prodavnice u Kragujevcu, na adresi Save Kovačevića 52b, koja je otvorena za potrošače.

Komunalna inspekcija koja u okviru svojih nadležnosti kontroliše i maloprodajne objekte, u kragujevačkom LIDLU ustanovila je kršenje više protivepidemijskih mera koje su na snazi. LiDLU je odmah izrečena mera privremenog zatvaranja objekta na 72 sata, potvrdila je za Nova.rs Zorica Avramović, načelnica Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Ona je pojasnila da je u LIDLU zatečeno oko 280 kupaca, što je znatno iznad dozvoljenog broja. Dodala je i da ovaj trgovinski lanac u svom objektu nije mogao da uspostavi nikakav red, unutra su bili ljudi bez zaštitne maske, nije se poštovala distanca među kupcima, kao ni pravilo da na devet kvadrata može da bude samo jedan kupac. Takođe, ispred objekta nije bilo adekvatne dezobarijere.

“Mera zatvaranja je odmah po uočenim nepravilnostima stupila na snagu, zatvorli smo objekat, a rešenje smo poslali na adresu sedišta kompanije u Srbiji’’, izjavila je Avramović za Nova.rs. Ona je podsetila da je inspekcija više puta ovoj kompaniji ukazivala na propuste, a nedavno im je izrečena i novčana kazna od 300.000 dinara, takođe zbog kršenja mera, a iznosom od 50.000 dinara kažnjeno je i odgovorno lice u pravnom licu.

Tradicionalno, četvrtak je dan kada se, zbog akcija, u Lidlovim objektima zadesi veliki broj ljudi. Ovog puta, prema rečima pojedinih kupaca, najveća gužva bila je oko alata. U Kragujevcu, inače, radi još jedan maloprodajni objekat Lidla u centru grada.

Tagovi: Lidl, Kragujevac, epidemiološke mere
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE