GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jet2 uvodi devet linija prema Hrvatskoj

Jet2 uvodi devet linija prema Hrvatskoj
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2021 / 09:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Od 19. srpnja državljani Velike Britanije moći će putovati u inozemstvo i po povratku u zemlju više neće morati u obaveznu samoizolaciju. Aviokompanije su odmah reagirale, booking je porastao, a ponovno se uvode brojne linije, uključujući i prema Hrvatskoj.

Treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji, Jet2, od kraja ovog mjeseca uvodi čak 9 linija prema hrvatskim zračnim lukama. Direktna je to posljedica najavljenog popuštanja restriktivnih mjera u Velikoj Britaniji (od 19. srpnja). Naime, od spomenutog datuma Jet2 ponovno uvodi gotovo 40 linija prema popularnim turističkim odredištima u Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Kompanija je nakon objave ukidanja strogih mjera odmah reagirala i otvorila booking na nizu linija, a u svega nekoliko dana mnogi su letovi rasprodani, što samo potvrđuje tezu da su putnici željni putovanja te većinu u tome priječe samo restriktivne mjere zemalja iz kojih dolaze ili onih u kojima žele provesti odmor.

S obzirom na to da se Hrvatska trenutno nalazi na listi koja britanskim turistima garantira povratak u zemlju bez odlaska u samoizolaciju, iz kompanije potvrđuju kako je interes za odmorom u našoj zemlji od kraja srpnja iznimno velik.

Jet2, treća kompanija po veličini u toj zemlji (nakon British Airwaysa i EasyJeta) povezuje Veliku Britaniju s nizom leisure destinacija. Dodatno, preko sestrinske kompanije Jet2 Holidays kompanija nudi aranžmane za odmor (uključujući i let) u inozemstvu, pritom su u ponudi i odredišta u Hrvatskoj.

Zbog svega navedenog, Jet2 od kraja ovog mjeseca ponovno uvodi čak devet redovnih linija prema Hrvatskoj, najviše prema Zračnoj luci Split:

iz Londona, od 22. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,

iz Manchestera, od 22. srpnja, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom,

iz Leedsa, od 24. srpnja, dva puta tjedno, utorkom i subotom,

iz East Midlandsa, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom,

iz Birminghama, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom,

iz Edinburgha, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom


Uz Split, Jet2 vraća i drugo odredište u Hrvatskoj - Zračnu luku Dubrovnik. Od kraja srpnja u najavi su tri međunarodne linije:

iz Birminghama, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom,

iz Londona, od 25. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,

iz Manchestera, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom.

Radi se o manjem broju linija prema Zračnoj luci Dubrovnik, no kompanija ostavlja mogućnost povećanja linija i operacija prema Dubrovniku već u kolovozu, uz uvjet dobre epidemiološke situacije u obje zemlje.


U prvom tjednu operacija prema Hrvatskoj (posljednji tjedan srpnja), kada će s prometom krenuti svih 9 spomenutih linija, Jet2 će odraditi ukupno 46 povratnih letova te ponuditi gotovo 8.700 sjedala prema odnosno iz Hrvatske!


Na svim linijama ovog britanskog avioprijevoznika prometovat će zrakoplovi tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala.

Tagovi: Jet2, Velika Britanija, britanski turisti, British airways, easyJet, zračna luka Split, zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
HAKOM: Na poštanskom tržištu rast u gotovo svim segmentima
RAST
HAKOM: Na poštanskom tržištu rast u gotovo svim segmentima
ZAGREB - Tržište poštanskih usluga u drugom tromjesečju ove godine označili su pozitivni trendovi s porastom ukupnih prihoda za 8,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je rezultat rasta gotovo svih segmenata na tom tržištu, izvijestili su u petak iz regulatorne agencije HAKOM.
Fortenova grupa započela Discover edukacijski program za svoje zaposlenike
EDUKACIJA
Fortenova grupa započela Discover edukacijski program za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa je 14. rujna 2021. godine započela s provedbom Discover programa - trećeg grupnog programa u DRIVE Beyond Excellence dugoročnom projektu koji je Fortenova grupa razvila za unaprjeđivanje znanja i vještina svojih zaposlenika.
EMA nije potvrdila je li u žena i mladih veći rizik krvnih ugrušaka od AstraZenece
UGRUŠCI
EMA nije potvrdila je li u žena i mladih veći rizik krvnih ugrušaka od AstraZenece
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u petak da iz postojećih podataka nije mogla potvrditi je li u žena i mladih ljudi veći rizik od rijetkog razvoja krvnih ugrušaka s niskom razinom trombocita nakon primanja cjepiva AstraZenece.
Valamar nagradio djelatnike i pokrenuo zapošljavanje za narednu turističku sezonu
NAGRADA
Valamar nagradio djelatnike i pokrenuo zapošljavanje za narednu turističku sezonu
POREČ – Valamar će nagraditi sve svoje djelatnike za izuzetno zahtjevnu sezonu sa dodatnom nagradom do 1.600 kn. Tako je kroz posebne programe nagrađivanja za ovu sezonu Valamar ukupno isplatio oko 24 milijuna kuna što iznosi do 4.100 kuna po djelatniku.
Hanfa kod još četiri leasing društva utvrdila nepravilnosti oko kamatnih stopa
LEASING
Hanfa kod još četiri leasing društva utvrdila nepravilnosti oko kamatnih stopa
ZAGREB - Hanfa je izvijestila u petak da je utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u dijelu obračuna kamatnih stopa kod još četiri leasing društva, čime su ukupno ti nadzori provedeni među 15 društava, a kod njih 13 utvrđene su nepravilnosti u obračunu kamata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE