GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JGL udvostručio prihode u samo pet godina

JGL udvostručio prihode u samo pet godina
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2024 / 13:40
Autor: SEEbiz
RIJEKA – Konačni, nerevidirani rezultati JGL Grupe za 2023. godinu premašili su planove, a ukupan poslovni prihod iznosi 214,2 milijuna eura, što predstavlja rast od 18 posto u usporedbi s prošlom godinom.

Brže od prihoda rasla je operativna profitabilnost Grupe (EBITDA), čak 28 posto, pa je EBITDA marža JGL Grupe dosegnula gotovo 20 posto. Stope rasta farmaceutskog dijela poslovanja (JGL Pharma) su po jedan postotni bod više od Grupe, a ostvareni poslovni prihod iznosi 180 milijuna eura.

Razlog ovako snažnog rasta je nastavak odličnih prodajnih pokazatelja gotovo svih ključnih brendova. Vizol S, Meralys, Aknekutan, Prolife i Dramina su ostvarili dvoznamenkasti rast prodaje, čime je udjel Aqua Marisa u ukupnoj prodaji smanjen ispod jedne četvrtine. Tako podaci o prodaji za 2023. godinu pokazuju da su, nakon višegodišnjeg uspjeha u ključnoj terapijskoj skupini „Gripa i prehlada“, proizvodi iz ostale dvije strateške terapijske skupine, „Dermatologija“ i „Oftalmologija“, podjednako veliki po prihodu, što uravnotežuje portfelj i smanjuje rizik od sezonskih poremećaja.

„Poslovni rezultati JGL-a su i ove godine izvrsni. Premašili smo 200 milijuna eura prihoda i potvrdili status najveće farmaceutske kompanije u domaćem vlasništvu u Hrvatskoj. Koliko brzo rastemo govori podatak da smo od 2018. godine do danas udvostručili naš biznis. Želio bih se zahvaliti pacijentima, potrošačima i kupcima što su prepoznali vrijednost naših proizvoda i poklonili nam svoje povjerenje“ – izjavio je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a ističući kako je ovakav nevjerojatan uspjeh rezultat ogromne motivacije i stručnosti svih ljudi u kompaniji, a koji su se posebno iskazali u postojećim ekstremnim uvjetima.

Tagovi: jgl, vučić, lijekovi
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE