GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jiang Yu želi najavila nove investicije u Krapinsko-zagorsku županiju

Jiang Yu želi najavila nove investicije u Krapinsko-zagorsku županiju
KINA-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2019 / 20:18
Autor: SEEbiz / H
KRAPINA - Kineska investitorica Jiang Yu zainteresirana je za daljnja ulaganja u Krapinsko-zagorsku županiju, nakon što je nedavno kupila bivšu političku školu u Kumrovcu, te planira obnoviti hotel u Krapinskim toplicama, izgraditi dom za starije, novi hotel i turističke vile.

Nakon što je Zhongya nekretnine, tvrtka iza koje stoji Jiang Yu, sredinom lipnja kupila za 14,09 milijuna kuna objekte bivše političke škole u Kumrovcu, na sastanku održanom u utorak s krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom, načelnikom općine Kumrovec Robertom Šplajtom te predsjednikom Općinskog vijeća Krapinskih Toplica Zvonkom Očićema, Yu je najavila da planira obnoviti hotel u Toplicama te izgraditi dom za starije, novi hotel i turističke vile.

Također, najavljuje i izgradnju centra tradicionalne kineske medicine u Krapinskim Toplicama, kakvi već postoje primjerice u Italiji, Njemačkoj i Austriji. Iako nije otkrivala visinu ulaganja na području Krapinskih Toplica, Yu je rekla svoje ciljeve.

"Krapinske Toplice za nas su vrlo važne, želimo ovdje napraviti naš prvi Centar za tradicionalnu kinesku medicinu. Sredinom studenoga organizirat ćemo konferenciju na kojoj će sudjelovati stručnjaci kineske medicine iz cijelog svijeta i stotinjak sudionika iz Kine", kazala je Yu, uvjerena da će njezini planovi donijeti brojne benefite lokalnom stanovništvu.

Vezano uz postojeći hotel u Krapinskim Toplicama, potvrdila je da su postali vlasnici hotela i da je njegova obnova za njih vrlo važan projekt, no izbjegla je govoriti o brojkama, odnosno razini ulaganja.

Zadovoljan što će konačno krenuti radovi na obnovi hotela, Očić je nakon sastanka rekao da bi radovi na uređenju jednog kata hotela, prema informacijama sa sastanka, trebali krenuti kroz mjesec dana. Osim toga, kazao je, na sastanku su spomenuti i izgradnja doma za starije osobe, novog hotela kao i turističkih vila.

Župan Kolar pojasnio je kako je na današnjem sastanku upoznat s dinamikom radova vezanom uz bivšu političku školu u Kumrovcu, ali i pokretanje projekta vezanog uz Krapinske Toplice.

"Posebno me raduje da bi u Kumrovcu već sljedeće godine, u kasno proljeće ili rano ljeto, mogli imati objekt u funkciji, u prvoj fazi. U drugoj slijede neke nadogradnje i novi sadržaji", izjavio je Kolar te dodao da i on osobno očekuje da se finalizira prvi dio projekta u Krapinskim Toplicama vezan uz postojeći hotel. Osvrnuvši se na najavu moguće realizacije projekta centra tradicionalne kineske medicine u Krapinskim Toplicama, rekao je da je očigledno došao red na Hrvatsku.

"Drago mi je da je gđa Yu prepoznala Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u koju se isplati ulagati", ocijenio je Kolar te najavio da je županija spremna za izdavanje građevinskih dozvola za te projekte u najkraćem zakonskom roku.

Načelnik Kumrovca Šplajt također očekuje skori početak radova i dovršetak prve faze obnove bivše političke škole iduće godine. "Vjerujemo da će to pomoći u razvijanju ne samo turizma u Kumrovcu i cijeloj okolici, nego da ćemo i gospodarski ojačati i moći živjeti od svojih izvora", istaknuo je. Politička škola trebala biti bi kongresni centar i hotel ne samo za goste iz Kine, nego iz cijeloga svijeta, zaključio je Šplajt.

Tagovi: Jiang Yu, kineske investicije, Kumrovec, Robert Šplajt, CSEBA, Mario Rendulić, Željko Kolar, Krapinske Toplice
PROČITAJ I OVO
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZABRANE
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZAGREB – Europska agencija za lijekove (EMA) odluku o odobrenju Sputnjika V, ruskog cjepiva protiv koronavirusa, donijet će najranije u prvom kvartalu 2022. jer još uvijek nema dovoljno podataka, rekao je u četvrtak izvor upućen u to pitanje.
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
POSLOVI
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
PARIZ - Na najvećem međunarodnom sajmu domovinske sigurnosti i vojno-policijske opreme Milipol 2021., koji se od 19. do 22. listopada održava u Parizu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore zajednički su nastupile i hrvatske tvrtke HS Produkt, Šestan-Busch, Agencija Alan, P-mtč, Klaster konkurentnosti obrambene industrije, a na hrvatskom je štandu svoje proizvode predstavila i tvrtka Odjeća.
FlixMobility preuzeo Greyhound
AKVIZICIJE
FlixMobility preuzeo Greyhound
ZAGREB – Globalni pružatelj mobilnosti, FlixMobility grupa kojoj pripadaju brendovi FlixBus i FlixTrain, objavljuju kupovinu Greyhound Lines, Inc. (˝Greyhound˝), najveće međunarodne autobusne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, od FirstGroup plc.
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ALKOHOL
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ZAGREB - Vlada je sa sjednice u četvrtak u Sabor poslala prijedlog izmjena zakona o trošarinama kojima se provodi njegovo daljnje usklađivanje s pravnom stečevinom EU-a, a najznačajnija predložena izmjena odnosi se na oslobađanje od obaveze plaćanja trošarina za male proizvođače jakih alkoholnih pića.
HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna
POSLOVI
HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna
MOSTAR - Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević potpisali su u srijedu ugovore ukupne vrijednosti iznad 31 milijun kuna za nadogradnju i proširenje 4G mreže, što će omogućiti veće brzine prijenosa podataka i omogućavanje novu usluga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE