GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara

Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2024 / 12:50
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.

Najvažniji razlog bila je dobra prodaja medicinskih uređaja jer se prema pisanju televizije CNBC ljudi ponovno sve češće odlučuju na nehitne medicinske zahvate koje su odgodili tijekom pandemije covida-19.

Johnson & Johnson je u prvom tromjesečju prošle godine zabilježio gubitak od 491 milijun dolara, a u prvom kvartalu ove godine neto dobit od 5,45 milijardi dolara ili 2,20 dolara po dionici. Prihodi su porasli dva posto na 21,38 milijardi dolara.

Unatoč tome, dionice tvrtke pale su tijekom dana u utorak, da bi se malo oporavile u drugom dijelu produženog trgovanja, porasvši za 0,31 posto na 144,90 dolara.

Johnson & Johnson ostvario je 7,82 milijarde dolara prihoda od medicinskih uređaja i potrepština, što je četiri posto više u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.

Prodaja je porasla i zbog preuzimanja tvrtki koje proizvode uređaje za operacije i liječenje srca. U posljednje dvije godine kupila je Abiomed za 16,6 milijardi dolara i Laminar za 400 milijuna dolara, a prije nekoliko tjedana i Shockwave Medical za 13,1 milijardu dolara.

Prodaja lijekova porasla je za 1 posto na 13,56 milijardi dolara, iako tvrtka nije prodala nijedno cjepivo protiv Covid-19 u SAD-u u prvom kvartalu ove godine.

Johnson & Johnson objavio je da će povećati tromjesečnu dividendu ulagačima za 4,2 posto na 1,24 dolara po dionici. Ove godine tvrtka očekuje do 88,4 milijarde dolara prihoda i do 10,72 dolara prilagođene zarade po dionici.

Tagovi: Johnson & Johnson
PROČITAJ I OVO
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE