GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Johnson&Johnson zaustavio ispitivanje cjepiva nakon što se jedan sudionik razbolio

Johnson&Johnson zaustavio ispitivanje cjepiva nakon što se jedan sudionik razbolio
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2020 / 11:28
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Farmaceutska kompanija Johnson & Johnson objavila je u ponedjeljak da je privremeno obustavila kliničko ispitivanje cjepiva protiv covida-19 nakon što se razbolio jedan od sudionika istraživanja.

Privremeno smo prekinuli sva naša klinička ispitivanja eksperimentalnog cjepiva protiv covida-19, "uključivo kompletno ispitivanje u fazi 3, zbog neobjašnjive bolesti kod jednog pacijenta", kaže tvrtka u priopćenju.

Taj prekid doveo je do zatvaranja sustava on-line prijava kojima su se tražili sudionici za fazu 3, a sazvan je i neovisan odbor za sigurnost pacijenata.

Neželjeni događaji su "očekivani dio svake kliničke studije, posebno studije ovakvog opsega", kaže Johnson & Johnson.

Protokoli koji su na snazi u kompaniji predviđaju suspenziju studije dok se ne utvrdi je li neželjeni događaj povezan s lijekom ili cjepivom koji se procjenjuju i je li moguće nastaviti ispitivanje.

Dobrovoljce za fazu 3 Johnson & Johnson je počeo tražiti krajem rujna, kako bi dobio ukupno 60.000 sudionika na više od 200 mjesta u SAD-u i u drugim zemljama, objavila je kompanija i Američki nacionalni institut za zdravlje.

Ispitivanja su se osim u SAD-u odvijala u Argentini, Brazilu, Čileu, Kolumbiji, Meksiku, Peruu i Južnoafričkoj Republici.

Johnson & Johnson je 10. kompanija u svijetu koja je došla do treće faze kliničkog ispitivanja.

Kompanija nije objavila druge pojedinosti ali je kazala da su neki sudionici primali placebo te da tek treba utvrditi što je primao dobrovoljac koji se razbolio.

U rujnu, kliničko ispitivanje cjepiva protiv covida-19 koje su razvijali AstraZeneca i Sveučilište Oxford, a smatralo se jednim od onih koja su najviše obećavala, prekinuto je također nakon što je britanski sudionik razvio neobjašnjive nuspojave.

Tagovi: Johnson&Johnson, cjepivo protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE