GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Još dvije kineske tvrtke zatražile odobrenje svojih cjepiva u Kini

Još dvije kineske tvrtke zatražile odobrenje svojih cjepiva u Kini
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 13:10
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Podružnica Sinopharma i CanSino Biologics zatražili su odobrenje svojih cjepiva u Kini, a ako ih odobri Kina će imati već četiri cjepiva domaće proizvodnje.

Iako Kina tek treba odobriti cjepiva zapadnih proizvođača, dala jeodobrenje za uporabu cjepiva domaćih proizvođača u odabranim skupinama ili široj javnosti.

Podružnica Sinopharma, Wuhan Institute Of Biological Products, objavio je u srijedu da je njihovo cjepivo učinkovito 72,51 posto protiv covida-19 pozivajući se na prvu analizu podataka iz kliničkih ispitivanja u kasnoj fazi, ali ne navode više detalja.

Cjepivo su već primile ograničene skupine ljudi s većim rizikom od zaraze unutar kriznog programa cijepljenja koji je započeo u srpnju.

To je jedan od dva kandidata za cjepivo Sinopharma koje je ušlo u treću fazu kliničkih ispitivanja u inozemstvu.

Drugo cjepivo koje je proizvela podružnica Sinopharma sa sjedištem u Pekingu, dobila je odobrenje za javnu uporabu u prosincu nakon nekoliko mjeseci hitne uporabe za zdravstvene radnike i državne službenike koji putuju na posao u inozemstvo.

U odvojenoj prijavi u srijedu, CanSinoBIO objavio je da je prva analiza podataka kliničkih ispitivanja njihovog cjepiva u više zemalja, poznatijeg kao Ad5-nCoV, pokazala učinkovitost od 68,83 posto u prevenciji simptoma bolesti i 95,47 posto u prevenciji težih oboljenja 14 dana nakon cijepljenja.

Stopa učinkovitosti pada na 65,28 posto u prevenciji simptomatskih slučajeva te na 90,07 posto u prevenciji težih oboljenja 28 dana nakon primljene doze cjepiva.

Ad5-nCoV, koji se daje u jednoj dozi, dobio je odobrenje za hitnu uporabu u Pakistanu i Meksiku, a prošle godine ga je odobrilo kinesko vojno osoblje.

Kina je odobrila cjepivo tvrtke Sinovac Biotech ranije u veljači koje se već koristi za masovnu imunizaciju u Indoneziji, Turskoj i Brazilu.

Ova četiri kineska cjepiva mogu se skladištiti na normalnim temperaturama u hladnjacima, što ih čini potencijalno privlačnom opcijom za mnoge zemlje u razvoju jer cjepiva Pfizera i Moderne zahtijevaju skladištenje na puno nižim temperaturama.

Kina izvozi svoja cjepiva u 27 zemalja i osigurava besplatne doze za 53 zemlje, rekao je u utorak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Tagovi: cjepivo protiv koronavirusa, Sinopharm, CanSino Biologics, BioNTech, AstraZeneca, CureVac, Sanofi, Johnson&Johnson, Europska unija, Moderna, GlaxoSmithKline
PROČITAJ I OVO
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE