GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jung Sky planira uspostaviti vlastitu organizaciju održavanja zrakoplova

Jung Sky planira uspostaviti vlastitu organizaciju održavanja zrakoplova
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 13:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Nakon rekordno uspješnog trećeg kvartala ove godine te sukladno planovima za povećanjem flote, aviokompanija Jung Sky koja djeluje na tržištu poslovne avijacije u svoje je redove na poziciju tehničkog direktora dovela Davora Bujana te tako najavila uspostavljanje vlastite organizacije održavanja zrakoplova.

Bujan u Jung Sky dolazi nakon više od 18 godina provedenih u Croatia Airlinesu gdje je posljednjih godina također proveo na poziciji tehničkog direktora odgovornog za organizacije održavanja te kontinuirane plovidbenosti.

„Prošlo je 11 godina otkako je Jung Sky osnovan, a tijekom tog perioda kompanija je uspostavila zadovoljavajuću razinu stabilnosti i uspješnosti operacija“, izjavio je Krešimir Vlašić, direktor za operativno poslovanje u Jung Skyu.

„Međutim, cijelu svoju povijest Jung Sky je ovisan o vanjskim organizacijama održavanja svojih zrakoplova što povećava troškove te kontinuirano utječe na fleksibilnost operacija i raspoloživost zrakoplova, a u trenutku kada povećamo flotu problem će postati još izraženiji. Dovođenjem Davora Bujana napravili smo prvi korak prema rješavanju ovog pitanja jer radi se o stručnjaku s velikim iskustvom u uspostavljanju i superviziji organizacija odražavanja zrakoplova, a riječ je o procesu koji je definiran izuzetno kompleksnim regulatornim zahtjevima.“

Vlašić napominje kako je primarni cilj tijekom sljedeće godine uspostaviti organizaciju osnovnog, odnosno linijskog održavanja, dok bi prve aktivnosti kompleksnijeg, baznog održavanja slijedile u najkraćem mogućem roku. U Jung Skyu se nadaju da bi to moglo biti do kraja iduće godine iako se vremenskim rokovima ne opterećuju.

„Što se baznog održavanja tiče, sve u svoje vrijeme. Idemo korak po korak, za početak je najvažnije da tim osnažimo odgovarajućom ekspertizom“, kaže Vlašić.

„Veliki je izazov izgraditi projekt poput ovoga 'od nule' i sretan sam što imam priliku utjecati na nešto što je za poslovanje kompanije i njezinu strategiju rasta tako veliko i značajno“, izjavio je Davor Bujan, tehnički direktor i najnovije pojačanje Jung Skya.

Podsjetimo, treći kvartal ove godine za Jung Sky je bio najuspješniji kvartal u jedanaest godina kompanije. Flotu Jung Skya u ovom trenutku čine dva zrakoplova tipa Cessna 525A CJ2.

Tagovi: Jung Sky, Davor Bujan, Krešimir Vlašić
PROČITAJ I OVO
NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
ŠIRENJE
NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
LJUBLJANA - Nakon pokretanja leasing društva NLB Lease&Go na slovenskom tržištu u proljeće 2020. godine, slovenska NLB Grupa nedavno je osnovala leasing kuća s ovim imenom u Sjevernoj Makedoniji a dobivena su sva regulatorna odobrenja za kupnju leasing subjekta u Srbiji.
Jadroplov ugovorio kupnju još jednog LPG broda
BRODARI
Jadroplov ugovorio kupnju još jednog LPG broda
SPLIT - Brodarska kompanija Jadroplova izvijestila je u srijedu da je sklopila ugovor sa švicarskom tvrtkom Global One Energy o kupnji broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG), po cijeni od 23,5 milijuna dolara.
H&M otpušta 1.500 radnika
REZOVI
H&M otpušta 1.500 radnika
STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina odjećom H&M najavio je u srijedu da će ukinuti 1.500 radnih mjesta kako bi smanjio troškove u razdoblju slabije potražnje građana zbog krize troškova života.
Konzum i Mercator u BiH i Srbiji zaslužni za visoku dobit Fortenove
SJAJNE BROJKE
Konzum i Mercator u BiH i Srbiji zaslužni za visoku dobit Fortenove
ZAGREB - Fortenova grupa je objavila detaljne poslovne rezultate za prvih devet ovogodišnjih mjeseci, prema kojima je ostvarila dobit iz kontinuiranog poslovanja od 534 milijuna kuna, nasuprot gubitku od 384 milijuna kuna u istom lanjskom razdbolju.
Uspostavljen prvi izravni kontejnerski željeznički servis iz Rijeke za Austriju
KONTEJNERI
Uspostavljen prvi izravni kontejnerski željeznički servis iz Rijeke za Austriju
RIJEKA - Uspostavljen je prvi izravni kontejnerski željeznički servis koji povezuje riječku luku preko kontejnerskog terminala na Brajdici s austrijskim gradom Ennsom, izvijestili su u srijedu iz tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja terminalom Brajdicom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE