GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jysk zatvorio trgovine u Rusiji

Jysk zatvorio trgovine u Rusiji
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2022 / 13:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Trgovački lanac Jysk u petak je izvijestio da je zbog trenutne situacije odlučio privremeno zatvoriti svojih 13 trgovina u Rusiji.

"Naš fokus od početka ove krizne situacije bio je na sigurnosti ukrajinskih zaposlenika. Zato smo odmah u četvrtak rano ujutro privremeno zatvorili svih naših 86 trgovina u Ukrajini. Obzirom na situaciju u Rusiji odlučili smo se na potez da privremeno zatvorimo naše trgovine u toj zemlji", izjavio je direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja Rune Jungberg Pedersen.

Ranije ovog tjedna, Jysk je odlučio zaustaviti većinu svojih aktivnosti u Rusiji, uključujući daljnju ekspanziju i potpisivanja novih ugovora o najmu, navode iz tvrtke.

Također ističu kako je istodobno donesena i odluka o prekidu svih marketinških aktivnosti u Rusiji.

"Pomno pratimo situaciju u Rusiji i kontinuirano prilagođavamo naše poslovanje aktualnim okolnostima. Sada je vrijeme da reagiramo", kazao je Rune Jungberg Pedersen.

Iz Jyska u priopćenju navode i kako kroz suradnju s nevladinim organizacijama trenutno distribuiraju deke, vreće za spavanje, poplune i mnoge druge potrebne proizvode izbjeglicama iz Ukrajine kao i onima u Ukrajini.

Također, nastoje pomoći svojim zaposlenicima tako što je ukrajinskim kolegama u najkraćem mogućem roku isplatio plaće za sljedeća dva mjeseca.

Osnovani su Jisk timovi u državama koje graniče s Ukrajinom čiji je zadatak osigurati pomoć ukrajinskim kolegama u osiguravanju smještaja i posla u zemlji za koju se odluče.

Jysk je također osnovao zakladu gdje će zaposlenici diljem Europe imati priliku donirati za svoje kolege iz Ukrajine.

Kompanija je otvorila fond uplatom prvih 1.000.000 danskih kruna (otprilike 135.000 eura), a svi zaposlenici uskoro će dobiti priliku da izravno uplate sredstva ili da im se donacije odbiju od plaće, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Jysk, zatvaranje trgovina
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE