GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako izgledaju specijalni transporti robe?

Kako izgledaju specijalni transporti robe?
SPECIJALNI TRANSPORT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 08:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zanima li vas kako se prevozi roba izvanstandardnih dimenzija, roba visoke vrijednosti ili posebno osjetljiva roba od točke A do točke B?

Specijalni transporti robe predstavljaju veliki izazov za prijevoznike koji uvjetuje profesionalan pristup, visokokvalitetnu opremu i detaljnu organizaciju. Ako se prijevoz isplanira do najsitnijeg detalja, pošiljateljima možete uštedjeti značajnu količinu vremena i novca.

- Da bi transport ovakvog tipa robe bio uspješan, nužno je shvatiti potrebe i želje kupca. Sama riječ ‘specijalni’ transport iziskuje posebnu skrb o pošiljci te zato tvrtka cargo-partner ima educirano osoblje s dugogodišnjim iskustvom u organizaciji ovakve vrste transporta koji će brinuti o svakom detalju, prema riječima direktora Zorana Starčevića.

Dimenzija i težina pošiljke definiraju izbor prijevoznog sredstva i transportne rute.

To je važno, jer neke pošiljke zbog svoje visine ne mogu proći kroz tunel, preko mosta ili nadvožnjaka, kroz naplatne kućice i slično. U tim situacijama dolazi do prepreka, te i do oštećenja pošiljaka. Treba uzeti u obzir da i malo odstupanje u ovim slučajevima uzrokuje dodatne troškove. Za pošiljke većih dimenzija potrebno je pribaviti dozvolu od nadležnih institucija, a dozvola se izdaje upravo na osnovu dimenzija.

Bez obzira radi li se o vangabaritnoj pošiljci ili o manjoj pošiljci koja traži posebnu pažnju ili o robi visoke vrijednosti, svakoj pošiljci pristupaju individualno i traže pravo rješenje za vas. Ovisno o vrsti pošiljke, postoji tehnička i policijska pratnja. Svaka zemlja ima različite protokole što se tiče carinskih procedura, odobrenja i drugih obveza koje se moraju poštivati. Preporuča se transportno osiguranje pošiljaka, a posebno osiguranje robe visoke vrijednosti. Dobra priprema je ključ svakog uspješnog transporta.

Tvrtka cargo-partner prevozila je vangabaritni teret kao što su transformatori, a jedan od primjera osjetljive robe sentimentalne vrijednost bio je glazbeni instrument – klavir Bosendorfer model 200 iz 1975. godine. Dimenzije su 147x200x50 centimetara, a težina je bila 370 kilograma.

Usluge koje je osoblje cargo-partnera u ovom slučaju odradilo za kupca su: zamotavanje strech-folijom i zaštitnom navlakom, prebacivanje na bok na zaštitnu drvenu skiju, skidanje nogu I pedala i spremanje u zaštitne navlake, utovar u kombi te fiksiranje za bočnu stranicu sigurnosnim užetom sa zaštitnim mehanizmom i zaštita klavira drvenom oplatom, prijevoz klavira iz Njemačke u Hrvatsku.

Cestovni transport cargo-partnera obavlja se specijalnim vozilima, odnosno niskopodnim prikolicama. Zadnja stavka bila je prihvat klavira na četvrtom katu i unos u sobu, postavljanje u prostor i provjera funkcije.

Tagovi: specijalni transporti robe, klavir Bosendorfer, cargopartner, Zoran Starčević
PROČITAJ I OVO
BAT uvodi medicinsku kanabis u proizvodnju
KANABIS
BAT uvodi medicinsku kanabis u proizvodnju
LONDON - Najveća britanska duhanska tvrtka British American Tobacco (BAT) planira uvesti medicinsku kanabis u proizvodnju i navodi da je to "dio budućnosti".
Optima Telekom: Stabilni prihodi i blagi pad EBITDA-e u prvom polugodištu
SOLIDNO
Optima Telekom: Stabilni prihodi i blagi pad EBITDA-e u prvom polugodištu
ZAGREB - Optima Telekom Grupa je u prvih šest mjeseci 2021. godine u odnosu na isti period prethodne godine ostvarila manju EBITDA-u prije jednokratnih stavki nakon najmova za 2,7%.
Evo tko je dobio nekadašnju frekvenciju Radija 101
RADIO
Evo tko je dobio nekadašnju frekvenciju Radija 101
ZAGREB - Radio 101 izgubio je koncesiju. Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku da se koncesija na frekvenciji 101 MHz dodijeli Top Radiju.
Pfizer podigao prognoze prodaje cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Pfizer podigao prognoze prodaje cjepiva protiv korone
BROOKLYN - Američka farmaceutska kompanija Pfizer povećala je u srijedu prognoze prodaje cjepiva protiv covida-19, koje je razvila s njemačkim BioNTechom, za 28,8 posto, na 33,5 milijardi dolara.
Neto dobit Kraš grupe skočila 64 posto
SKOK
Neto dobit Kraš grupe skočila 64 posto
ZAGREB - Kraš grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 21,9 milijuna kuna, što je rast od 8,6 milijuna kuna ili 64,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće Kraša objavljeno u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE