GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako izgledaju specijalni transporti robe?

Kako izgledaju specijalni transporti robe?
SPECIJALNI TRANSPORT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 08:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zanima li vas kako se prevozi roba izvanstandardnih dimenzija, roba visoke vrijednosti ili posebno osjetljiva roba od točke A do točke B?

Specijalni transporti robe predstavljaju veliki izazov za prijevoznike koji uvjetuje profesionalan pristup, visokokvalitetnu opremu i detaljnu organizaciju. Ako se prijevoz isplanira do najsitnijeg detalja, pošiljateljima možete uštedjeti značajnu količinu vremena i novca.

- Da bi transport ovakvog tipa robe bio uspješan, nužno je shvatiti potrebe i želje kupca. Sama riječ ‘specijalni’ transport iziskuje posebnu skrb o pošiljci te zato tvrtka cargo-partner ima educirano osoblje s dugogodišnjim iskustvom u organizaciji ovakve vrste transporta koji će brinuti o svakom detalju, prema riječima direktora Zorana Starčevića.

Dimenzija i težina pošiljke definiraju izbor prijevoznog sredstva i transportne rute.

To je važno, jer neke pošiljke zbog svoje visine ne mogu proći kroz tunel, preko mosta ili nadvožnjaka, kroz naplatne kućice i slično. U tim situacijama dolazi do prepreka, te i do oštećenja pošiljaka. Treba uzeti u obzir da i malo odstupanje u ovim slučajevima uzrokuje dodatne troškove. Za pošiljke većih dimenzija potrebno je pribaviti dozvolu od nadležnih institucija, a dozvola se izdaje upravo na osnovu dimenzija.

Bez obzira radi li se o vangabaritnoj pošiljci ili o manjoj pošiljci koja traži posebnu pažnju ili o robi visoke vrijednosti, svakoj pošiljci pristupaju individualno i traže pravo rješenje za vas. Ovisno o vrsti pošiljke, postoji tehnička i policijska pratnja. Svaka zemlja ima različite protokole što se tiče carinskih procedura, odobrenja i drugih obveza koje se moraju poštivati. Preporuča se transportno osiguranje pošiljaka, a posebno osiguranje robe visoke vrijednosti. Dobra priprema je ključ svakog uspješnog transporta.

Tvrtka cargo-partner prevozila je vangabaritni teret kao što su transformatori, a jedan od primjera osjetljive robe sentimentalne vrijednost bio je glazbeni instrument – klavir Bosendorfer model 200 iz 1975. godine. Dimenzije su 147x200x50 centimetara, a težina je bila 370 kilograma.

Usluge koje je osoblje cargo-partnera u ovom slučaju odradilo za kupca su: zamotavanje strech-folijom i zaštitnom navlakom, prebacivanje na bok na zaštitnu drvenu skiju, skidanje nogu I pedala i spremanje u zaštitne navlake, utovar u kombi te fiksiranje za bočnu stranicu sigurnosnim užetom sa zaštitnim mehanizmom i zaštita klavira drvenom oplatom, prijevoz klavira iz Njemačke u Hrvatsku.

Cestovni transport cargo-partnera obavlja se specijalnim vozilima, odnosno niskopodnim prikolicama. Zadnja stavka bila je prihvat klavira na četvrtom katu i unos u sobu, postavljanje u prostor i provjera funkcije.

Tagovi: specijalni transporti robe, klavir Bosendorfer, cargopartner, Zoran Starčević
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE