GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofa austrijskih trgovaca sportske opreme

Katastrofa austrijskih trgovaca sportske opreme
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2020 / 21:12
Autor: SEEbiz / STA
BEČ - Vlasnici specijaliziranih trgovina sportske opreme u austrijskim turističkim središtima sve su zabrinutiji.

Za čak 40 posto njih prijeti opasnost da neće preživjeti zimu. Vlada je stoga otvorenim pismom upozorena na tešku situaciju u kojoj su se našli zbog ograničenja u covid-19. Iznad svega, traže adekvatnu naknadu za gubitak prihoda.

Predstavnici trgovaca sportskom opremom napisali su u otvorenom pismu vladi u Beču da su se našli okrenuti zidu. Oni u turističkim središtima trebali bi ostvariti do 70 posto cjelogodišnjeg prometa u sljedeća četiri mjeseca. Najam skijaške opreme i servis obično tome pridonose 30 posto, ali ti prihodi neće biti dostupni sada i ne mogu se naknadno zamijeniti, napisali su.

Trgovine sportskom opremom, koje su uglavnom u obiteljskom vlasništvu u austrijskim turističkim mjestima, uvelike ovise o otvorenim granicama i radu žičara. Bez pomoći, njih 40 posto neće preživjeti zimu ili. oni više neće moći otvoriti vrata nakon puštanja restriktivnih mjera.

"Stoga je prikladno nadoknaditi gubitak vitalnog dohotka za našu industriju", izvijestila je u pismu austrijska novinska agencija APA.

Pomoć u obliku naknade za prihod inače je predviđena za trgovinu. Iako se očekuje da će ovo ugostiteljstvo i turizam činiti 80 posto, trgovačke tvrtke mogu očekivati pomoć od 20, 40 ili 60 posto manjka prihoda. Prema APA-i, taj je udio za trgovce sportskom opremom postavljen na 20 posto, što, prema potpisnicima pisma, nije dovoljno.

Ovog su vikenda otvoreno pismo napisali i predstavnici Narodne stranke ÖVP iz Donje Austrije, upućeno tvrtkama Spar, Lidl i Hofer. Pozvani su da se pridržavaju vladine naredbe da ograniče širenje novog koronavirusa i da u skladu s tim smanje izbor robe u svojim trgovinama.

U svjetlu naglog porasta broja novih infekcija koronavirusom, javni život u Austriji u utorak je gotovo u potpunosti zaustavljen. Jedna od mjera, koja bi trebala trajati do 7. prosinca, jest zatvaranje svih nebitnih trgovina. Mogu biti otvorene prodavaonice koje uglavnom prodaju hranu, ali za njih moraju prodati samo "tipičan set robe".

Tagovi: austrijski trgovci sportske opreme, Austrija, austrijska skijališta, Spar, Lidl, Hofer
PROČITAJ I OVO
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
OTPAD
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
SPLIT - Do sredine lipnja ove godine 400- tinjak gradova i općina koji su se javili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobit će spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima, ukupno 1,18 milijuna kanti.
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
UZLET
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
ZAGREB - Dionice Granolija u ovom su tjednu katapultirane čak 99 posto, na 32,6 kuna. Volumen trgovine nije bio pretjeran, samo 105 tisuća kuna.
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
CJEPIVO
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
WASHINGTON - Johnson & Johnson cjepivo protiv Covida-19 dobilo je službeno odobrenje američkih regulatora, što ga čini trećom vrstom cjepiva dostupnog u toj zemlji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE