" />
"> Kaufland objasnio zašto ih nema na bijelim listama | SEEbiz.eu

Kaufland objasnio zašto ih nema na bijelim listama

Kaufland objasnio zašto ih nema na bijelim listama
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2023 / 12:02
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Vlada je sredinom veljače uspostavila stranicu "Kretanje cijena" te zamolila trgovce da joj šalju cijene najtraženijih proizvoda kako bi one mogle pratiti.

Toj Vladinoj inicijativi, poznatijoj kao “bijele liste”, odazvala su se tek tri trgovca. To su Konzum, KTC i Tommy.

Stoga je i ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, u obraćanju medijima pohvalio upravo te lance.

“Razgovaramo s onima koji će obaviti popisivanje i imat ćemo cjelovitu listu. Moram istaknuti tri hrvatska trgovca Konzum, KTC i Tommy koji su poslali cijene. Kad pogledate bijelu listu može se reći da ona daje efekt jer sva ova najavljena poskupljenja još nisu ondje”, rekao je Filipović.

Jedan od najvećih lanaca u Hrvatskoj, Kaufland, je za N1 kako oni nisu mogli poslati popis proizvoda jer “dopis ne prati provedbena metodologija”.

“Kaufland pozdravlja inicijativu Ministarstva, no temeljem podataka navedenih u popisu proizvoda nismo u mogućnosti dati potvrdu sudjelovanja jer dopis ne prati provedbena metodologija”, odgovorili su na pitanje zašto ne sudjeluju u Vladinoj inicijativi.

“Da bi se cijene mogle uspoređivati kako je predloženo, potrebno je uspoređivati proizvode točno određenog bar koda jer bi se tako moglo pratiti kretanje cijena za istovrsni proizvod kod svih trgovaca”, pojašnjavaju te dodaju da kod njih nema neopravdanih povećavanja cijena.

“Neopravdanih dizanja cijena u Kauflandu nema. Osim toga što se cijene preračunavaju na fer način, više od 15.000 redovnih cijena zaokružili smo prilikom preračunavanja u eure na manji iznos”, dodali su.

Tagovi: Kaufland, bijele liste, trgovina, Konzum, Tommy, tvrtka KTC, Davor Filipović
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn planira korištenje prozirnih barijera za buku
PLANOVI
Deutsche Bahn planira korištenje prozirnih barijera za buku
FRANKFURT - Njemački državni željeznički operater Deutsche Bahn planira u budućnosti koristiti prozirne barijere za zaštitu od buke u gradovima i na slikovitim rutama.
Tommy preuzima posrnusli riječki lanac
AKVIZICIJE
Tommy preuzima posrnusli riječki lanac
RIJEKA - Splitski Tommy, vodeći maloprodajni trgovački lanac u Dalmaciji, preuzet će posrnuli riječki trgovački lanac Brodokomerc Novu.
Black Peak Capital najavio dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u Sloveniji
INVESTICIJE
Black Peak Capital najavio dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u Sloveniji
LJUBLJANA - Bugarski investicijski fond Black Peak Capital najavio je u utorak u Ljubljani dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u slovenska mala i srednja poduzeća, nakon što je već uložio 15 milijuna eura u ljubljansku biotehnološku tvrtku Geneplanet.
Esprit podnio zahtjev za stečajem svoje europske divizije
AGONIJA
Esprit podnio zahtjev za stečajem svoje europske divizije
BERLIN - Esprit Europe GmbH i šest drugih njemačkih kompanija modne grupacije u srijedu će podnijeti zahtjev za nesolventnost pod samoupravom, priopćila je tvrtka, dok hongkonška grupacija odjeće Esprit Holdings nastoji restrukturirati svoje europsko poslovanje.
Milijun kamiona iz Luke Rijeka traži prolazak prema Europi
ZAGUŠENOST
Milijun kamiona iz Luke Rijeka traži prolazak prema Europi
ZAGREB - Izgradnja novog terminala Luke Rijeka velika je stvar za Hrvatsku, ali se postavlja pitanje tko će te kontejnere prevesti prema europskim odredištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE