GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski proizvođači medicinskih šprica zatrpani narudžbama

Kineski proizvođači medicinskih šprica zatrpani narudžbama
ŠPRICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 14:04
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kineski proizvođači medicinskih šprica upozoravaju da će neke narudžbe vjerojatno ispuniti tek u lipnju zbog nezapamćene potražnje koju je stvorilo cijepljenje protiv covida 19 u zemljama širom svijeta. Zemlje širom svijeta pokrenule su u proteklih mjesec dana ambiciozne kampanje cijepljenja kako bi suzbile širenje koronavirusa.

Kabinet novog američkog predsjednika Joea Bidena želi u prvih 100 dana cijepiti 100 milijuna ljudi a njihova nastojanja da se iz bočica Pfizerova cjepiva "dobije" što više doza potiče nepredviđenu potražnju za specijaliziranim špricama

Američki dobavljač šprica Becton Dickinson upozorio je da potražnja premašuje njegove postojeće kapacitete, saznao je Reuters u prošlome tjednu.

Najveći su proizvođači šprica u svijetu Indija i Kina, citira Reuters riječi čelnika u sektoru.

Zhejiang KangKang Medical Devices počeo je u prosincu prosincu potpisivati ugovore o izvozu 10 do 20 milijuna šprica. Prije pandemije naručivano je oko pet milijuna šprica po ugovoru, navodi generalni direktor Guo Chun.

Tvrtka ističe da proširuje kapacitete kako bi do svibnja učetverostručila proizvodnju određenih vrsta šprica, dodajući da će do tada tek djelomično ispunjavati velike narudžbe.

Cijene šprica utrostručile su se od pretpandemijskog razdoblja, poskočivši s 0,1 juana (1,55 centa) na sadašnjih 0,3 juana, napominje Guo.

Signali o problemima u ispunjavaju narudžbi stižu i iz Shandong Qiaosena, dobavljač američkog Becton Dickinsona.

"Vrlo smo oprezni pri primanju novih narudžbi", naglašava i menadžer ureda tvrtke Shandong Qiaosen, koji je pristao da mu se objavi samo prezime.

Tagovi: medicinske šprice, Joe Biden, Shandong Qiaosen, Zhejiang KangKang Medical Devices, Becton Dickinson
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE