GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klaster željeznica JIE na berlinskom sajmu Innotrans 2018

Klaster željeznica JIE na berlinskom sajmu Innotrans 2018
SAJMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2018 / 14:41
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na ovogodišnjem svjetskom sajmu prometnih tehnologija "Innotrans“ u Berlinu, koji će se održati 19. septembra, planiran je veliki poslovni skup kompanija članova pet evropskih klastera, među kojima je i Klaster željeznica jugoistočne Europe koji okuplja kompanije iz šest zemalja bivše SFRJ.

Veliki B2B skup na „Innotransu“ je pre svega značajna šansa za kompanije iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije da pronađu adekvatne partnere među evropskim naručiteljima proizvoda i usluga i da se bolje upoznaju s potrebama vodećih predstavnika europske industrije željeznica, poručuju iz Klastera željeznica jugoistočne Europe.

Pored toga, kako dodaju, prvi put će neke od vodećih kompanija iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja regije dobiti priliku da se, zajedno s vodećim igračima i najinovativnijim malim i srednjim poduzećima iz europske željezničke industrije, predstave na drugim kontinentima.

Na skupu će takođe učestvovati klasteri Ditecfer iz Italije; BTS Rail Saxony iz Nemačke, I-Trans iz Francuske i Rail Alliance iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Ovaj događaj će okupiti i predstavnike različitih evropskih i globalnih tijela za razvoj željezničkih tehnologija i industrije, dužnosnike različitih evropskih država iz područja prometa, transporta i logistike, eksperte iz ovih oblasti, predstavnike medija.

Skup se organizira u okviru projekta PERES (Promoting European Rail Excellence outSide EU) koji financira Europska komisija u okviru COSME programa (2014-2020) i ima za cilj dublje povezivanje evropskih kompanija radi međusobnog upoznavanja i ostvarivanja poslovne suradnje i mogućeg budućeg zajedničkog nastupa na izvaneuropskim tržištima.

Sudionici skupa će govoriti i o prvim planiranim zajedničkim nastupima, poslovnim sastancima i konferencijama kompanija pet evropskih željezničkih klastera na tržištu Sjedinjenih Država i Rusije, koji se očekuju početkom 2019. godine.

Tagovi: Klaster željeznica JIE, Innotrans
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE