GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klimaoprema preuzela njemačku kompaniju MCRT

Klimaoprema preuzela njemačku kompaniju MCRT
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 08:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Klimaoprema preuzela je ovih dana renomiranu njemačku tvrtku MCRT. Vrijednost transakcije nije poznata.

MCRT je kompanija koja posluje već 22 godine i zapošljava 80 vrhunskih stručnjaka na području cleanroom tehnologije za proizvodnju mikroelektronike, jedne od najpropulzivnijih grana elektronike na svijetu. Surađuje s najvećim svjetskim proizvođačima optike, mikroelektronike i nanotehnologije, a nudi široku paletu sustava čistih prostora, s naglaskom prvenstveno na dizajn, planiranje i proizvodnju takozvanih 'mini okolina' za industriju poluvodiča.

Naime, u industriji poluvodiča kao i farmaceutskoj te medicinsko-tehničkoj industriji specifični su izuzetno visoki zahtjevi za čistoćom, a MCRT je poznat po svojim individualnim rješenjima koja su prisutna ne samo u Europi, već i u svijetu.

- Ovom akvizicijom potvrdili smo još jednom svoje strateško usmjerenje za snažnijom prisutnosti u području mikroelektronike na najzahtjevnijim svjetskim tržištima. Akvizicija nam omogućuje da se kompanija usmjeri na nove i inovativne projekte na području čistih prostora u zapadnoj Europi u kojoj već posljednjih nekoliko godina bilježimo rast poslovnih rezultata. Budući da već sada uspješno nudimo rješenja za čiste prostore po principu 'ključ u ruke' za farmaceutska postrojenja, bolnice, laboratorije, ova je akvizicija logičan put u još snažnije pozicioniranje i jačanje naše strateške pozicije na europskom tržištu čistih prostora - ističu u kompaniji na čijem je čelu Sergio Galošić.

Klimaoprema u posljednjih nekoliko godina svoja rješenja uspješno plasira na zapadnoeuropska tržišta, pri čemu izvozi gotovo 90 posto proizvoda i usluga. Akvizicijom MCRT-a, Klimaoprema dobila je veći kapacitet vrhunskog inženjerskog kadra, korištenje naprednih programskih paketa, širenje proizvodnog asortimana i prodajnih kapaciteta te veće mogućnosti novih zapošljavanja. Uz to, akvizicija će pomoći internacionalizaciji poslovanja i još boljem pozicioniranju Klimaopreme na njemačkom tržištu na kojem već godinama gradi snažan i prepoznatljiv brand.

Tagovi: Klimaoprema, kompanija MCRT, Sergio Galošić
PROČITAJ I OVO
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
Booking.com pod istragom u Italiji zbog sumnje u izbjegavanje plaćanja poreza
ISTRAGA
Booking.com pod istragom u Italiji zbog sumnje u izbjegavanje plaćanja poreza
RIM - Talijanska financijska policija pokrenula je istragu kako bi utvrdila je li digitalna platforma za rezervaciju smještaja Booking.com izbjegavala platiti porezne obaveze, objavili su dužnosnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE