GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KLM od srpnja ponovo leti iz Amsterdama za Zagreb i Split

KLM od srpnja ponovo leti iz Amsterdama za Zagreb i Split
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2020 / 14:04
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Nizozemski zračni prijevoznik KLM od 4. srpnja postupno kreće s letovima iz Amsterdama za Zagreb i Split, osiguravajući na letovima kao i druge zrakoplovne kompanije niz mjera za zaštitu zdravlja putnika i posade, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

KLM će prema najavi ponovno za Zagreb iz Amsterdama i nazad od 4. srpnja letjeti tri puta tjedno, a za Split od istoga datuma svaki dan, dok bi nedjeljom imao dva leta.

Svim putnicima iz KLM-a predlažu da se prije bilo kakvih planova za letenje obrate odgovarajućim nacionalnim vlastima kako bi provjerili uvjete ulaska i boravka na određenom odredištu te u tranzitnim zemljama, jer je u nekima još uvijek na snazi karantena pri dolasku.

Iz tog prijevoznika za srpanj ove godine za sada najavljuju više od tri tisuće letova, odnosno da će uspostaviti 78 posto od svojih prvobitno planiranih broja odredišta.

Od niza mjera koje će provoditi za sada do 31. kolovoza ove godine u zrakoplovima ističu obvezne maske za zaštitu lica za vrijeme ukrcaja i u zrakoplovu i za putnike i za kabinsko osoblje, a onima koji to nemaju mogu odbiti ukrcavanje u zrakoplov, osim djeci mlađoj od 10 godina koja su iz toga isključena.

Pojačano, češće i temeljitije i čiste zrakoplove uz minimalni kontakt između posade i putnika tijekom leta, a putnicima iz područja visokog rizika poručuju da će morati ispuniti zdravstvenu deklaraciju kako bi procijenili jesu li sposobni za let.

Posebno ističu rizik od kontaminacije u zrakoplovu, što trenutno dosta brine zračne putnike, a za koji kažu da je u KLM zrakoplovima mali, jer su opremljeni efikasnim filtrima za zrak.

"Protok zraka u zrakoplovu ide odozgo prema dolje, što dodatno smanjuje mogućnost horizontalnog prijenosa u kabini. Kako zrak brzo teče ne pogoduje ni raspršivanju kapljica, a i svi putnici sjede licem okrenutim u istom smjeru čime se smanjuje interakcija licem u lice", kažu iz te kompanije.

Ni oni, kao ni iz drugih kompanija koje ovih dana najavljuju ponovne letove za Hrvatsku, ne iznose stanje rezeravcija za letove i imaju li ih uopće.

Tagovi: kompanija KLM, Zračna luka Split, Amsterdam
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE