GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice

Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
LIJEKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2020 / 13:55
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - "Preko 80 posto bolnica danas nažalost ne može dobiti lijekove, prekinuli smo opskrbu za 33 bolnice u Hrvatskoj, bili smo prisiljeni", rekao je predsjednik Uprave Oktal Pharme, jedne od četiri nacionalne veledrogerije, Ivan Klobučar za N1.

"Imamo 500 milijuna dospjelih dugovanja samo u bolnicama. Dodatni problem je da je u zadnja dva mjeseca novih 700 milijuna duga ljekarni prema veledrogerijama. Došli smo do točke kada postaje neizdrživo", rekao je Klobučar za N1 televiziju.

Kaže kako niz sastanaka imaju već nekoliko godina, ali se ne miču s mrtve točke.

"Novi dugovi s nama nemaju nikakve veze. Naš premijer je rekao da se dugovi moraju platiti. Ovo je za nas katastrofalna odluka, ali jedina moguća, mi živimo od prodaje lijekova", dodao je Ivan Klobučar.

Došli su do točke, ističe, kada je njima upitno hoće li dobiti plaće. Ovo je profesionalna odluka, kaže, imaju preko 750 zaposlenih. Oktalfarma radi u 5 država i prije svega, objašnjava, moraju brinuti za radnike i opstanak firme.

Naveo je i kako je moguće da ljekarne ostanu bez lijekova.

"Ovdje treba upucati novac i riješiti dug, ovo nije pregovaračka taktika, ni sami nećemo moći dobivati lijekove. Trebamo rješavati svoje dugove, to je i premijer jučer izjavio", poručio je predsjednik Uprave Oktal Pharme.

Podsjetimo, ravnatelj dubrovačke bolnice danas je za N1 potvrdio kako im je obustavljena isporuka materijala.

"Ukupni dug Opće bolnice Dubrovnik prema veledrogerijama je 61 milijun i 900 tisuća kuna, a stariji od 365 dana je više od 12 milijuna kuna. Neposredno nakon jučerašnjeg sastanka usmeno smo kontaktiratni od predstavnika tri od četiri velike veledrogerije da trenutno prestaje isporuka materijala. To znači da ako potraje više dana, dovest će se u pitanje funkcioniranje", rekao je Mario Bekić.

Dodaje da zalihe ovise o epidemiološkoj situaciji kao i kretanju određenih vrsta pacijenata:

"Za desetak dana bi lijekovi mogli doći u pitanje iako neke zalihe mogu trajati i mjesec dana."

Tagovi: lijekovi, opskrba lijekovima, Opća bolnica Dubrovnik, Marijo Bekić, dug bolnica, Ivan Klobučar, Oktal Pharma
PROČITAJ I OVO
International Paper preuzima DS Smith za gotovo sedam milijardi eura
AKVIZICIJE
International Paper preuzima DS Smith za gotovo sedam milijardi eura
NEW YORK - Američki proizvođač papira i ambalaže International Paper pristao je preuzeti britanskog rivala DS Smith za 5,8 milijardi funti (6,8 milijardi eura), nadmašivši međunarodnu grupu za papir i ambalažu Mondi za 700.000 funti.
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
PLANOVI
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
ESSEN - Njemački proizvođač oružja Rheinmetall planira u Litvi izgraditi novu tvornicu za proizvodnju topničkih granata kalibra 155 milimetara.
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
AKVIZICIJE
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
ZAGREB - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.
Končar D&ST predložio isplatu 131 posto veće dividende nego lani
DIVIDENDA
Končar D&ST predložio isplatu 131 posto veće dividende nego lani
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končar - Distributivnih i specijalnih transformatora (D&ST) predložili su glavnoj skupštini donošenje odluke o rasporedu lanjske neto dobiti, pri čemu 16,23 milijuna u dividendu, čime bi predložena dividenda iznosila 31,75 eura po jednoj redovnoj i povlaštenoj dionici, što je za 131 posto više u odnosu na onu isplaćenu prethodne godine, priopćeno je iz te kompanije.
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
POTONUĆE
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
LONDON - Dionice Dr. Martensa potonule su u utorak 30% i dosegnule rekordno nisku razinu ranih poslova, nakon što je proizvođač cipela objavio izazovnu prognozu za 2025. zbog slabijih prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE