GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina

Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina
UGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2021 / 15:36
Autor: SEEbiz
BEČEJ – Globalna kompanija ADM iz prehrambenog sektora i agrobiznisa potpisala je danas kupoprodajni ugovor za preuzimanje kompanije Sojaprotein iz Bečeja, jednom od najvećih fabrika za preradu non-GMO soje u Evropi.

Kupoprodajni ugovor je potpisan sa matičnom Viktorija grupom, pod čijim okriljem posluje Sojaprotein, a završetak transakcije očekuje se po dobijanju odobrenja regulatornih tela.

Veliko interesovanje stranih investitora u proteklom periodu, koje treba da rezultira dolaskom svetskog giganta ADM u Bečej, usledilo je nakon novih investicija u proizvodnju Sojaproteina, odličnih poslovnih rezultata i plasmana na inostranim tržištima u poslednje dve godine, saopštila je kompanija Sojaproein.

„ADM nudi najkvalitetnija rešenja za prehrambenu industriju u skladu sa zahtevima savremenih potrošača i brigom o njihovoj ishrani i zdravlju. Mi smo pioniri u segmentu proteina biljnog porekla, i to je jedna od ključnih oblasti u kojima se kontinuirano i intenzivno razvijamo, i u kojima smo prvi izbor našim klijentima širom sveta. Proizvodi Sojaproteina sa visokovrednim proteinima soje, čiji je kvalitet prepoznat od strane široke mreže kupaca u Evropi i van nje, savršeno se uklapaju u naš portfolio“, rekla je predsednica ADM Leticia Goncalves.

Kako je navela, Sojaprotein ima raznovrstan asortiman obima kojim se može pohvaliti malo prerađivača soje, a njegova posebna komparativna prednost jeste prerada genetski nemodifikovane soje.

Direktor operacija Viktorija grupe Stefan Babović je rekao da sa ADM-om na čelu, Sojaprotein ulazi u novu fazu svog razvoja i daljeg rasta. „Proizvodi od srpske soje sada će biti dostupni novim kupcima na svetskom tržištu, a kompanija će sa još bogatijom ponudom izaći na tržišta preko 60 zemalja u koje već godinama izvozi. Dolazak strateškog investitora svetskog renomea, sa tradicijom od 120 godina i globalnim lancem vrednosti počev od farmi pa sve do polica u maloprodaji, dokaz je uspeha i održivog modela poslovanja naše kompanije, ali i veliki kompliment za Srbiju i naš poljoprivredno-prehrambeni sektor“.

Od osnivanja 1977. godine, Sojaprotein prerađuje isključivo genetski nemodifikovanu soju, uzgajanu lokalno uz strogu kontrolu porekla i kvaliteta.

Tagovi: Kompanija ADM, Stefan Babović, Victoria Group, Sojaprotein, non GMO soja
PROČITAJ I OVO
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE