GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kompanije Fortenova grupe osvojile ukupno pet nagrada na Ideja X natjecanju

Kompanije Fortenova grupe osvojile ukupno pet nagrada na Ideja X natjecanju
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 10:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U sklopu nedavno održanog zagrebačkog događanja Dani Komunikacija ove su se godine dodijelile nagrade hrvatske komunikacijske industrije za najbolja i najkreativnija tržišna komunikacijska ostvarenja.

U iznimno jakoj konkurenciji koja se sastojala od rekordnih 163 prijavljenih projekata, kompanije Fortenova grupe - Konzum, Jamnica i Ledo osvojile su ukupno 5 nagrada za svoje komunikacijske kampanje. Jamnica je svoje obje zlatne nagrade osvojila za komunikacijsku kampanju Botanice, dok su Ledove King čašice osvojile zlatno priznanje nagrade X u skupini Best of Ad-Making i zlatno priznanje u skupini Best Branding & Rebranding. Konzumov projekt “Najbolje iz Hrvatske”, osvojio je srebrnu Ideju X u kategoriji Best of Ad-Making/Film.

“Nagrade struke važna su potvrda kvalitetnog fokusa i usmjerenosti tržišnog komuniciranja Fortenova grupe i njenih operativnih kompanija, na želje, potrebe, navike i preferencije naših kupaca. Ova priznanja pred nas istodobno stavljaju i odgovornost za izvrsnost u budućim komunikacijskim projektima za koje sam sigurna da će ,kao i do sada, sadržavati inovaciju, vrhunski dizajn, važne iskorake i kreativna rješenja te će biti predani održivom razvoju.“ istaknula je Marina Burazer, direktorica marketinga Fortenova grupe.

Jamnica i agencija Señor dobitnici su zlatne IdejeX u skupini kategorija Best on Market za projekt Iz vrta prirode u kategoriji Bezalkoholna pića. Za isti projekt odnosno kampanju osvojili su i zlatno priznanje nagrade X u skupini Best of Ad-Making u kategoriji Film. Jamnica je u sklopu kampanje s Botanicom imala za cilj promovirati filozofiju uživanja bez grižnje savjesti. Pritom je naglasak stavljen na jedinstven, novi i inovativan prirodan proizvod bez dodanog šećera od pomno biranih sastojaka. Kroz projekt Iz vrta prirode uspješno su iskomunicirane sve komparativne prednosti Botanice, kao linije laganih i premium bezalkoholnih pića na bazi gazirane prirodne mineralne vode, obogaćene s 10 posto voćnog soka i biljnim aromama, a koja dolazi u dvije kombinacije okusa: naranča i pelin te limun i menta.

Ledo je osvojio dvije nagrade za dizajn i branding. King čašice, čiji dizajn potpisuje Studio Sonda, osvojile su zlatno priznanje nagrade X u skupini Best of Ad-Making i zlatno priznanje u skupini Best Branding & Rebranding. King čašice koje dolaze u četiri popularna okusa – čokolada, vanilija, pistacija i karamela, lansirane su prošle godine te predstavljaju prvo proširenje brenda King u nove formate izvan kategorije sladoleda na štapiću. Čašice su predstavljene kao inovativni sladoledni desert koji donosi novo iskustvo konzumacije King sladoleda. Strateško širenje brenda zahtijevalo je uočljiv, zaigran i suvremen dizajn, pa su tako King čašice dobile iznimno koloritan i apstraktan vizualni identitet, čime su se uspjele istaknuti i diferencirati od konkurencije. Osim ovog priznanja, King čašice su ujedno osvojile i Red Dot Award, najprestižniju svjetsku nagradu u svijetu dizajna, u kategoriji Brands & Communication design - Food design.

Konzumova kampanja “Najbolje iz Hrvatske“, osvojila je srebrnu Ideju X u kategoriji Best of Ad-Making/Film. Ova je komunikacijska kampanja realizirana u suradnji s ZOO agencijom i produkcijskim timom, a proizašla je iz Konzumove dugogodišnje posvećenosti domaćoj proizvodnji i njenom plasmanu te strateškom podupiranju domaćih dobavljača. Konzum je tako glavni partner hrvatskih proizvođača voća i povrća, čiji proizvodi čine oko 80 posto ukupnog Konzumovog prometa u toj kategoriji. Godišnje se u Konzumu proda više od 13.000 tona domaćeg svježeg mesa, a čak 70 posto prodane svježe morske i slatkovodne ribe Konzum osigurava kroz suradnju s vodećim domaćim ribarima i uzgajivačima. Konzum je ujedno u sklopu ovog projekta dodatno podizao svijest o važnosti kupnje domaćih proizvoda - provjerene i izvorne kvalitete te svježine, čime se i dugoročno čuvaju radna mjesta i domaće gospodarstvo.

Tagovi: Fortenova grupa, IdejaX, Konzum, Ledo, Jamnica
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE