GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar najavio početak radova na 65 milijuna eura vrijednom projektu Sv. Katarina-Monumenti

Končar najavio početak radova na 65 milijuna eura vrijednom projektu Sv. Katarina-Monumenti
RADOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2017 / 16:34
Autor: SEEbiz / H
PULA - Vlasnik tvrtke Kermas ulaganja, poduzetnik Danko Končar u petak je najavio početak radova na projektu Sv. Katarina-Monumenti, vrijednom ukupno 65 milijuna eura, a koji bi trebao biti gotov do 2020. godine.

Zadnje prepreke oko mega turističkog projekta Sveta Katarina-Monumenti u Puli su otklonjene nakon što je prije mjesec dana tvrtka Kermas ulaganja dobila građevinsku dozvolu za prvu fazu izgradnje marine na otočiću Sveta Katarina, čime će u praksi započeti realizacija golemog projekta Brijuni Rivijera koji će istarski turizam unaprijediti na višu razinu, izjavio je Končar koji je u pulskoj županijskoj gospodarskoj komori predstavio projekt koji bi trebao oživjeti 42 hektara zasad napuštene strane pulskog zaljeva.

Realizacija projekta Sv. Katarina-Monumenti je podijeljena u tri faze - izgradnja luke nautičkog turizma Sv. Katarina, izgradnja suhe marine te hotelskog kompleksa kompleks.

"Prva faza gradnje s kojom počinjemo oko otoka Sveta Katarina obuhvaća izgradnju 400 vezova", rekao je Končar.

I voditeljica projekta Barbara Peruško istaknula je kako se sada kreće sa Svetom Katarinom, odnosno gradnjom marine na tom području, koja bi trebala biti gotova do iduće sezone.

"Taj dio projekta vrijedan je oko 19,5 milijuna eura. Riječ je o marini visoke kvalitete koja će imati 400 vezova u moru. Osim što će se sagraditi navedeni vezovi, na Svetoj Katarini će se rekonstruirati legendarni most, dovest će se sva potrebna infrastruktura te će se urediti svi prateći sadržaji", rekla je Peruško.

Na Svetoj Katarini, dodala je, bit će uređeni recepcija, sanitarni čvorovi, restoran, caffe bar na mjestu sadašnjeg bunkera, parkiralište te muzej u prostoru gdje se nalazi veliko zvono.

Druga faza projekta je gradnja suhe marine u bivšem kamenolomu. Gradnja te marine Luka 2 vrijedna je oko 22 milijuna eura, a obuhvaća daljnjih 150 vezova u moru i čak 1000 vezova na kopnu te uređenje servisne baze i pratećih sadržaja. Potom slijedi izgradnja hotelskog kompleksa s tri zgrade na poluotoku Monumenti, gdje će urediti hotel sa stotinu smještajnih jedinica, objasnila je Peruško.

Po Končarevim riječima, hotelski kompleks će se sastojati od tri zgrade. "Bit će to ustvari gradski hotel s 98 soba, sa svim bitnim sadržajima koje jedan hotel na ovakvom položaju mora imati", rekao je Končar predstavljajući projekt Sv. Katarina-Monumenti, jedan od tri projekta koje ima u Istri.

Končar kaže i kako će se u budućoj marini moći sidriti bilo koja vrsta broda, ali i kako su njegovo iskustvo s marinom u Trogiru pokazalo da su najviše zainteresirani čarteraši.

Što se tiče rokova izgradnje, ističe da bi sve trebalo biti gotovo do 2020. godine.

"Želimo prve brodove po mogućnosti usidriti već sljedeće godine. A u biti kako je koncipiran projekt, i kako imamo koncesiju, sve bismo trebali završiti kroz dvije godine. A da li će to biti moguće, to je druga stvar. Ali sve ćemo učiniti da tako bude. Ali čim se napravi ta prva faza, ostalo ide mnogo lakše", rekao je Končar.

Područje Sv. Katarina-Monumenti je bivša vojna imovina na pomorskom dobru a na početak realizacije turističkog projekta čekalo se više od sedam godina.

Čekalo se ponajviše zbog konzervatora koji su nakon natječaja područje proglasili zaštićenim kulturnim dobrom, kaže Končar, dodajući kako je dogovor postignut, a zadnja su prepreka bile olupine brodova koje su iz mora izvučene ovih dana.

Tagovi: Danko Končar, Kermas ulaganja, Sv. Katarina-Monumenti, Barbara Peruško
PROČITAJ I OVO
Montenegro Airlines izgubio slot za Beč, sudbina ostalih poznata do kraja mjeseca
SLOTOVI
Montenegro Airlines izgubio slot za Beč, sudbina ostalih poznata do kraja mjeseca
PODGORICA - Osim slot koordinacije za aerodrom Beč, koja je otkazala 15. januara, sve preostale slot koordinacije za period zimske, kao i za predstojeću ljetnju sezonu, su odobrile rok do 31. januara za dostavljanje konačne informacije da li će kompanija nastaviti sa obavljanjem saobraćaja, ili će nova kompanija preuzeti taj saobraćaj, kažu u Montenegro Airlinesu u izjavi za CdM.
Neke austrijske i njemačke kompanije ne žele cijepljene radnike
NEOBIČNO
Neke austrijske i njemačke kompanije ne žele cijepljene radnike
BERLIN – Uprava poduzeća Mentrup Bedachung und Holzbau iz njemačke pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija, objavila je na Facebooku priopćenje da, ako se netko od zaposlenih cijepi – dobija momentalni otkaz.
Michel: EU će primorati farmaceutske tvrtke da poštuju ugovore o cjepivu
PORUKE
Michel: EU će primorati farmaceutske tvrtke da poštuju ugovore o cjepivu
BRUXELLES - Europska unija će primorati farmaceutske kompanije da poštuju ugovore o nabavki cjepiva za covid-19, kazao je u nedjelju predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.
Evo zašto zapravo kasne cjepiva AstraZenece
KAŠNJENJE
Evo zašto zapravo kasne cjepiva AstraZenece
ZAGREB - Sve su glasnije spekulacije da problem s isporukama cjepiva nije u proizvodnji nego u tome da je britanska kompanija AstraZeneca, čije se cjepivo već naveliko koristi u Velikoj Britaniji, prodala doze trećim zemljama kao kaznu Europskoj uniji, jer Europska agencija za lijekove (EMA) još nije odobrila njihovo cjepivo i neće to učiniti do 29. siječnja.
Pfizer će ove godine isporučiti samo 40 milijuna doza cjepiva za siromašne zemlje
SRAMOTNO
Pfizer će ove godine isporučiti samo 40 milijuna doza cjepiva za siromašne zemlje
NEW YORK - Pfizer će u ovoj godini isporučiti do samo 40 milijuna doza svog cjepiva protiv korone u okviru programa COVAX koji ima za cilj opskrbiti cjepivom stanovništvo siromašnijih zemalja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE