GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom

Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
KONTAKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 12:57
Autor: SEEbiz
PODGORICA - S ciljem jačanja gospodarske suradnje uspješno je održan poslovni skup KONČARA kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija  Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić.

Prethodno istog dana delegaciju KONČARA na čelu s predsjednikom Uprave Gordanom Kolakom na sastanku je primio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković. U narednih pet godina Crnu Goru očekuje veliki investicijski ciklus, pa je sastanak bio prilika za razgovor o projektima u energetskom i prometnom sektoru Crne Gore, ali i o obrazovanju i stručnom usavršavanju mladih.

Osim predstavnika Vlade, akademske zajednice te poslovnih partnera KONČARA u Crnog Gori, prezentaciji proizvodnih i tehnoloških mogućnosti KONČARA prisustvovali su i čelni ljudi crnogorskih tvrtki iz područja proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije te iz područja transporta. Njih je, na poslovnom skupu u Podgorici, pozdravio predsjednik Uprave KONČARA Gordan Kolak sa suradnicima, a u sklopu svečanog dijela govor je održao i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, kao i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić.

Tijekom proteklih desetljeća, KONČAR je na tržištu Crne Gore prisutan u području transporta (modernizaciji lokomotiva) te u području energetike. Društva Grupe KONČAR realizirala su brojne projekte izgradnje hidroelektrana te isporučila generatore, transformatore, sustave uzbuda i ostalu opremu iz proizvodnog programa KONČARA za hidroelektrane (HE) Perućica, HE Piva (Mratinje), HE Liverovići, HE Glava Zete itd. Prodaja na tržištu Crne Gore u posljednjih nekoliko godina najvećim se dijelom odnosi na isporuke opreme, prvenstveno proizvodnog programa društava Mjerni transformatori te Distributivni i specijalni transformatori.

„Trgovinska razmjena između naših dviju zemalja ima uzlazni trend, a očekujem da će današnji događaj doprinijeti jačanju veza između Hrvatske i Crne Gore. Tvrtke poput KONČARA najbolji su ambasadori hrvatskog gospodarstva u našoj zemlji. Za poštovanje su projekti poput hidroelektrana Perućica i Glava Zete koje ste izgradili i na taj način se pozicionirali kao partner u izgradnji elektroenergetskog sustava Crne Gore. S obzirom na to da se energetika ubraja u vodeće pokretače gospodarstva te da se planira izgradnja novih postrojenja, nadamo se da će KONČAR svojim znanjem i mogućnostima doprinijeti novoj fazi razvoja u Crnoj Gori", Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne komore Crne Gore.

„Malo je tvrtki u regiji koje se, poput nas, mogu pohvaliti gotovo stoljetnom tradicijom tijekom koje smo dobili povjerenje kupaca u više od 100 zemalja svijeta, na svim kontinentima. Ponosni smo što je na tržištu Crne Gore KONČAR svoj ugled uspješno počeo graditi prije sedam desetljeća, a vjerujemo da svojim iskustvom, stručnim znanjem i proizvodnim mogućnostima možemo odgovoriti na izazove daljnjeg razvoja elektroenergetskog sustava te tračničkog prijevoza Crne Gore", Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA.

Tagovi: Končar, Podgorica, Duško Marković, Dragica Sekulić, Osman Nurković, Gordan Kolak, Ivan Barbarić, Vlastimir Golubović
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE