GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom

Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
KONTAKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 12:57
Autor: SEEbiz
PODGORICA - S ciljem jačanja gospodarske suradnje uspješno je održan poslovni skup KONČARA kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija  Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić.

Prethodno istog dana delegaciju KONČARA na čelu s predsjednikom Uprave Gordanom Kolakom na sastanku je primio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković. U narednih pet godina Crnu Goru očekuje veliki investicijski ciklus, pa je sastanak bio prilika za razgovor o projektima u energetskom i prometnom sektoru Crne Gore, ali i o obrazovanju i stručnom usavršavanju mladih.

Osim predstavnika Vlade, akademske zajednice te poslovnih partnera KONČARA u Crnog Gori, prezentaciji proizvodnih i tehnoloških mogućnosti KONČARA prisustvovali su i čelni ljudi crnogorskih tvrtki iz područja proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije te iz područja transporta. Njih je, na poslovnom skupu u Podgorici, pozdravio predsjednik Uprave KONČARA Gordan Kolak sa suradnicima, a u sklopu svečanog dijela govor je održao i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, kao i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić.

Tijekom proteklih desetljeća, KONČAR je na tržištu Crne Gore prisutan u području transporta (modernizaciji lokomotiva) te u području energetike. Društva Grupe KONČAR realizirala su brojne projekte izgradnje hidroelektrana te isporučila generatore, transformatore, sustave uzbuda i ostalu opremu iz proizvodnog programa KONČARA za hidroelektrane (HE) Perućica, HE Piva (Mratinje), HE Liverovići, HE Glava Zete itd. Prodaja na tržištu Crne Gore u posljednjih nekoliko godina najvećim se dijelom odnosi na isporuke opreme, prvenstveno proizvodnog programa društava Mjerni transformatori te Distributivni i specijalni transformatori.

„Trgovinska razmjena između naših dviju zemalja ima uzlazni trend, a očekujem da će današnji događaj doprinijeti jačanju veza između Hrvatske i Crne Gore. Tvrtke poput KONČARA najbolji su ambasadori hrvatskog gospodarstva u našoj zemlji. Za poštovanje su projekti poput hidroelektrana Perućica i Glava Zete koje ste izgradili i na taj način se pozicionirali kao partner u izgradnji elektroenergetskog sustava Crne Gore. S obzirom na to da se energetika ubraja u vodeće pokretače gospodarstva te da se planira izgradnja novih postrojenja, nadamo se da će KONČAR svojim znanjem i mogućnostima doprinijeti novoj fazi razvoja u Crnoj Gori", Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne komore Crne Gore.

„Malo je tvrtki u regiji koje se, poput nas, mogu pohvaliti gotovo stoljetnom tradicijom tijekom koje smo dobili povjerenje kupaca u više od 100 zemalja svijeta, na svim kontinentima. Ponosni smo što je na tržištu Crne Gore KONČAR svoj ugled uspješno počeo graditi prije sedam desetljeća, a vjerujemo da svojim iskustvom, stručnim znanjem i proizvodnim mogućnostima možemo odgovoriti na izazove daljnjeg razvoja elektroenergetskog sustava te tračničkog prijevoza Crne Gore", Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA.

Tagovi: Končar, Podgorica, Duško Marković, Dragica Sekulić, Osman Nurković, Gordan Kolak, Ivan Barbarić, Vlastimir Golubović
PROČITAJ I OVO
Zračna luka Split: Ovog vikenda 32.000 putnika
DOBRE BROJKE
Zračna luka Split: Ovog vikenda 32.000 putnika
SPLIT - Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan gostovao je u Dnevniku N1.
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
OGORČENJE
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
TROGIR - Gubeći strpljenje, sadašnji i bivši radnici trogirskog škvera mjesecima se pitaju kada će im tvrtka u vlasništvu obitelji Danka Končara isplatiti izostale plaće i otpremnine. Čini im se kao da su ih svi već zaboravili, pa kod nesretnih metalaca ne manjka gorčine i razočaranja.
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
DOBRE BROJKE
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
ZAGREB - Končar D&ST, najveća tvrtka Končar Grupe, objavila je rezultate za prvo polugodište koji pokazuju vrlo solidnu prvu polovicu 2021. godine.
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
ROBOTIZACIJA
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
BEOGRAD - Pošta Srbije objavila je da razmatra robotizaciju tehnoloških procesa kao podršku efikasnijem radu zaposlenih, objavljeno je danas na završetku radne posete delegacija Pošte Srbije, predvodjene v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem, Pošti Slovenije.
Kroz novu berlinsku zračnu luku po prvi put prošlo 50.000 putnika
PROMET
Kroz novu berlinsku zračnu luku po prvi put prošlo 50.000 putnika
BERLIN - Po prvi puta je više od 50 tisuća putnika prošlo kroz novi berlinski aerodrom BER u jednom danu, prenosi u subotu agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE