GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar: Prihodi od prodaje u prvom kvartalu porasli 7%

Končar: Prihodi od prodaje u prvom kvartalu porasli 7%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 17:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grupa Končar u prvom je tromjesečju 2020. ostvarila 538 tisuća kuna neto dobiti, što je manje od planiranog te u najvećoj mjeri posljedica ostvarenog udjela u gubitku pridruženog društva od 13,6 milijuna kuna.

Iz kompanije ističu kako je ostvarena neto dobit znatno manja od planirane zbog ostvarenoga gubitka u pridruženom društvu, koje bi krajem godine trebalo završiti s pozitivnim rezultatom kako je i planirano.

Končar je u prvom kvartalu ove godine, kao i većina poslovnih subjekata u Hrvatskoj, poslovao u nepredvidivim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa te posljedicama nastalim nakon potresa u Zagrebu. Bez obzira na izvanredne okolnosti u kojima su se odvijale poslovne aktivnosti, u prvom kvartalu ostvarili su ukupne prihode od 648,6 milijuna kuna, što je 9,9 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Stanje ugovorenih poslova na dan 31. ožujka ove godine iznosi 3,39 milijardi kuna što je 2,2 posto više u odnosu na stanje na početku godine.

"Mogući negativni utjecaj na poslovanje Grupe prije svega ovisi o duljini izvanrednih mjera u Hrvatskoj, ali i svijetu, zbog činjenice da je tržišna aktivnost Grupe Končar izložena svjetskim poremećajima u lancu dobave materijala i isporuka proizvoda. Uz odgovarajuće mjere koje se poduzimaju, neupitnu predanost naših zaposlenika te stabilnu financijsku situaciju, uvjerenja smo da u ovim okolnostima možemo odgovoriti na izazove te redovno nastaviti s poslovanjem", kaže u komentaru poslovnih rezultata predsjednik Uprave Gordan Kolak.

Prihodi od prodaje u prvom su tromjesečju, prema istom razdoblju lani, porasli sedam posto, na 604,5 milijuna kuna. Pritom su na domaćem tržištu prihodi od prodaje dosegnuli 222,7 milijuna kuna, što je za 41,7 milijuna kuna ili 23 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Prihodi od prodaje na inozemnom tržištu dosežu 381,8 milijuna kuna, što je na razini ostvarenja u istom razdoblju prošle godine. Udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje je 63,2 posto.

Najznačajniji izvoz ostvaren je na tržištu Njemačke, i to 41,8 milijuna kuna ili 11 posto ukupnog izvoza, Švedske od 38 milijuna kuna ili 10 posto ukupnog izvoza, Gvineje 32 milijuna kuna, Austrije 30,3 milijuna kuna te SAD-a 21,5 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Grupe u prvom su tromjesečju porasli za 10,6 posto, na 642,6 milijuna kuna.

Tagovi: Grupa Končar, Končar, Končar Elektroindustrija, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE