GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KPMG će ukinuti 5% radnih mjesta u SAD-u

KPMG će ukinuti 5% radnih mjesta u SAD-u
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2023 / 08:09
Autor: SEEbiz
NEW YORK - KPMG otpušta 5% svojih zaposlenika u SAD-u nakon što je osjetio "ekonomske probleme, zajedno s povijesno niskim odljevom radnika", rekao je u ponedjeljak glasnogovornik velike četvorke računovodstvenog diva.

Tvrtka je imala preko 39.000 zaposlenih u SAD-u na kraju svoje posljednje fiskalne godine 30. rujna.

KPMG, koji je u veljači otpustio oko 2% svoje radne snage u SAD-u prema izvješću Financial Timesa, bio je prvi od četiri najveće svjetske računovodstvene tvrtke koje su smanjile broj radnih mjesta u zemlji.

Posljednja runda ukidanja radnih mjesta dogodit će se do kraja financijske godine 2023., rekla je tvrtka.

"Ovu odluku ne shvaćamo olako. Međutim, vjerujemo da je to u najboljem dugoročnom interesu naše tvrtke i da će nas pozicionirati za nastavak uspjeha u budućnosti", rekao je KPMG u izjavi poslanoj e-poštom.

Nekoliko je tvrtki smanjilo broj zaposlenih kako bi ublažile probleme u iščekivanju potencijalne ekonomske krize kasnije tijekom godine.

U travnju je američki odjel Ernst & Younga otpustio 5% svoje radne snage. Deloitte je također izvijestio da je smanjio broj radnih mjesta.

O novoj rundi otpuštanja u KPMG-u prvi je izvijestio Financial Times.

Uz KPMG, veliku četvorku računovodstvenih tvrtki čine EY, Deloitte i PricewaterhouseCoopers (PwC).

Tagovi: kpmg, dELOITTE, OTPUŠTANJA, EY
PROČITAJ I OVO
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE