GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KPMG: Većina kompanija ne bi prošla provjeru društvenih i ekoloških standarda

KPMG: Većina kompanija ne bi prošla provjeru društvenih i ekoloških standarda
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2023 / 22:33
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Čak tri četvrtine kompanija u svijetu ne bi ‘prošlo‘ neovisnu reviziju poštivanja ekoloških, društvenih i standarda upravljanja (ESG), nekoliko mjeseci prije stupanja na snagu novih propisa, pokazalo je istraživanje revizorske kuće KPMG.

EU i SAD spremaju se postrožiti propise, koji će uglavnom vrijediti za sezonu objave poslovnih rezultata u 2024. i zamijenit će dobrovoljnu praksu privatnog sektora o objavi podataka vezanih za zaštitu klime. Neovisna revizija podataka o održivosti nije opsežna kao finanijska, ali je ključna za objektivno informiranje ulagača, bez zelene ‘šminke‘, ističu u KPMG-u. Propisi EU-a zahtijevaju reviziju objava, a mogu je zatražiti i zemlje koje prihvaćaju smjernice za izvješćivanje Odbora za međunarodne standarde održivosti.

Istraživanje KPMG-a pokazuje pak da samo 25 posto od ukupno 750 anketiranih tvrtki smatra da su spremne za reviziju održivosti koja ocjenjuje poštivanje ekoloških, društvenih i standarda upravljanja.

- Biti spreman za pribavljanje certifikata ESG znači identificirati relevantni regulatorni okvir i usvojiti pravu metriku, s robusnim sustavom, procesima, kontrolama i upravljanjem za prikupljanje i upravljanje podacima - objašnjava Larry Bradley, globalni voditelj revizije u KPMG-u.

KPMG-ov indeks procjenjuje stajališta uprave i članova odbora u različitim sektorima, regijama i u kompanijama različite veličine kako bi se procijenila njihova spremnost za pribavljanje certifikata. Te

Tagovi: KPMG, ESG, održivost, ekologija
PROČITAJ I OVO
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE