GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krah Beroševa projekta Novog imunološkog zavoda

Krah Beroševa projekta Novog imunološkog zavoda
NEUSPJEH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2022 / 09:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Novi Imunološki zavod trebao se graditi u Brezju, ministar ga je najavljivao kao nacionalno blago, a sada je sve blokirano jer je država još uvijek u sporu s unucima poznatog židovskog bankara i poduzetnika koji traže povrat svoje djedovine, piše u nedjelju Jutarnji list.

Zemljište u Samoboru na kojem država najavljuje gradnju tvornice Imunološkog zavoda je moja djedovina. Postupak povrata vodim od 1997., dakle 22 godine, počinje razgovor zagrebački umirovljeni sveučilišni profesor M. H. (podaci poznati redakciji) čija je zabilježba o postupku vidljiva na nekretnini u Brezju na kojoj je država donedavno prezentirala gradnju tvornice Imunološkog zavoda, "teškog" 100 milijuna eura.

Iako su napravljeni projekti i studije za tvornicu, zatražena izmjena prostornih planova, gradnju najavio i predstavio sam ministar zdravstva Vili Beroš, revitalizacija proizvodnje Imunološkog zavoda danas je u potrazi za novom lokacijom.

Unatoč tome što su vladajući, pa i čelni ljudi Zavoda, znali da se postupak povrata vodi još od 1997., svejedno su se upustili u razvojne planove na zemljištu u Brezju, pa i njihovu javnu prezentaciju, a koliko je novaca na to potrošeno tek bi trebalo istražiti.

"U ovom trenutku nije moguće presumirati odluku upravnog tijela o vrsti naknade, pa ni vrijeme trajanja procesa, te se međuresornom komunikacijom nastoji promptno osigurati odgovarajuća alternativna lokacija za gradnju tvornice Imunološkog zavoda", kaže ravnatelj Imunološkog zavoda Vedran Čardžić koji je u Jutarnjem listu u rujnu prošle godine prezentirao velebni projekt i čak su novinare vodili u obilazak imanja.

Istodobno M. H. već godinama piše nadležnim državnim i lokalnim tijelima te nam je dostavio jedan od tih dopisa iz 2010. godine. Taj dopis jasno pokazuje kako je još prije 12 godina ukazivao da postoje problemi na toj lokaciji koja je odabrana za projekt novog Imunološkog, kako su ti problemi imovinsko-pravne naravi, no to, jasno je sada, nitko iz garniture vladajućih opcija na državnoj razini kao i tadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nije shvaćao ozbiljno.

Dakle vladajući već deset godina najavljuju isti projekt na istoj lokaciji, iako imovinskopravni odnosi nisu, čini se, ni blizu kraja, piše novinarka Jutarnjeg lista Vanja Nezirović.

Tagovi: Vili Beroš, Vedran Čardžić, nOVI IMUNOLOŠKI ZAVOD, iMUNOLOŠKI ZAVOD
PROČITAJ I OVO
Dunav osiguranje sutra isplaćuje dividende za 2021.
DIVIDENDA
Dunav osiguranje sutra isplaćuje dividende za 2021.
BEOGRAD – Kompanija Dunav osiguranje obavestila je akcionare da će sutra biti isplaćena ukupna dividenda za 2021. godinu od 1,57 milijardi dinara, što je po akciji bruto iznos od 103,4 dinara.
Otvoren Grand hotel View u Postirama
HOTELI
Otvoren Grand hotel View u Postirama
POSTIRE - – Impozantni novi Grand Hotel View, smješten u pitoresknim Postirima na Braču, primio je svoje prve goste. Sjajna proslava otvorenja okupila je brojna poznata lica iz javnog, gospodarskog i političkog života Hrvatske, a za dobru atmosferu pobrinula se glazbenica i rođena Bračanka Gina.
Mađarski vlasnici prodali 45 posto udjela u NovaTV24
PRODAJA
Mađarski vlasnici prodali 45 posto udjela u NovaTV24
LJUBLJANA - Nakon što je tvrtka Nova obzorja, koja izdaje Demokraciju, dobila novog većinskog vlasnika, do vlasničkih promjena dolazi i u NovaTV24.si, koja izdaje program NovaTV24.
Metitu posao realizacije projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu
POSLOVI
Metitu posao realizacije projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu
BEOGRAD - Grad Zrenjanin će dobiti najsavremenije postrojenje za prečišćavanje vode koje će doneti trajno i održivo rešenje za građane suočene sa dugogodišnjim problemima u vodosnabdevanju.
Lučić: Telekom Srbija najspremniji za 5G mrežu
5G
Lučić: Telekom Srbija najspremniji za 5G mrežu
BEOGRAD – Telekom Srbija je najspremniji za uvođenje 5G mreže, emitovanje međunarodnih obveznica se može očekivati krajem godine, a o poverenju u poslovanje nacionalnog operatera govori i to što EIB i poslovne banke ne traže garancije za kreditne ugovore sa Telekomom, rekao je danas Tanjugu generalni direktor Vladimir Lučić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE