GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kraš grupa: Neto dobit uzletjela 75,4%

Kraš grupa: Neto dobit uzletjela 75,4%
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 17:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kraš grupa u prva tri ovogodišnja mjeseca ostvarila je neto dobit od 12,9 milijuna kuna, što je za 5,5 milijuna ili 75,4 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije, priopćeno je u petak iz te konditorske industrije.

Konsolidirani ukupni prihodi u tom su razdoblju dosegnuli 257,8 milijuna kuna, što je porast od 20 milijuna kuna, odnosno 8,4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Nakon pokrića ukupnih rashoda poslovanja, ostvarena je dobit prije oporezivanja od 15,6 milijuna kuna, što je za 5,2 milijuna kuna, odnosno 50,7 posto više.

"Zadovoljni smo financijskim pokazateljima za prvi kvartal 2022. godine, iako je to razdoblje bilo obilježeno novim izazovima izravno vezanim uz poslovanje naše tvrtke. Nepovoljni ekonomski trendovi potaknuti rastom inflacije i smanjenom kupovnom moći potrošača, a dodatno i neizvjesna vanjsko-politička situacija utjecali su na porast ulaznih troškova proizvodnje. Usprkos tome, uspjeli smo pronaći rješenja i ostvariti dobre prodajne rezultate“, izjavio je predsjednik Uprave Kraša Slavko Ledić.

Dodao je da nastavljaju pratiti situaciju i sukladno njoj prilagođavati svoje poslovne aktivnosti.

U ukupnim prihodima Kraš grupe,, prihodi od prodaje dosegnuli su 249,6 milijuna kuna, ostali poslovni prihodi bili su 5,3 milijuna kuna, a financijski prihodi 2,9 milijuna kuna.

U odnosu na prošlu godinu, povećani su prihodi od prodaje na domaćem tržištu za 14,7 posto na 140,4 milijuna kuna, dok su na inozemnom tržišstu prihodi dosegnuli 109,2 milijuna kuna, navode u priopćenju.

Ukupan obujam prodaje povećan je za 6 posto, odnosno za 491 tonu u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 8.656 tona. Na domaćem tržištu ostvaren je rast obujma od 8,7 posto, a na inozemnim 3,1 posto.

Gledano po kategorijama, na razini Kraš grupe najveći rast prodaje bilježi asortiman iz kategorije keksa i vafla i to za 14,3 posto. Dobri rezultati prodaje ostvareni su i u kategorijama kakao i bombonskih proizvoda, kaže se između ostalog u priopćenju.

Tagovi: Kraš grupa, Kraš, Slavko Ledić
PROČITAJ I OVO
Turisthotel bi mogao dobiti novog vlasnika
PRESLAGIVANJE
Turisthotel bi mogao dobiti novog vlasnika
ZAGREB - Na pomolu je vlasničko preslagivanje u zadarskom Turisthotelu.
U hrvatskim zračnim lukama redovne ljetne gužve, više radnika i servisi bez zastoja
AERODROMI
U hrvatskim zračnim lukama redovne ljetne gužve, više radnika i servisi bez zastoja
ZAGREB - Hrvatske zračne luke u srpanj ulaze s velikim polugodišnjim porastima prometa putnika, ali i ljetnim najavama, zbog čega su zaposlile više radnika nego lani, a usluge obavljaju redovno i bez zastoja, uz očekivanje prometa iz rekordne 2019., ističu na upit iz zračnih luka Split, Zagreb, Zadar i Rijeka.
Nakon deset godina putnički vlakovi ponovo povezali Ploče i Sarajevo
VLAK
Nakon deset godina putnički vlakovi ponovo povezali Ploče i Sarajevo
SARAJEVO - Uspostavom sezonskog vlaka koji je iz Sarajeva krenuo u petak, Ploče su nakon deset godina stanke ponovo dobile putničku željezničku vezu.
Institut IGH ni u produljenom roku nije objavio izvješće za prvi kvartal
NEOZBILJNO
Institut IGH ni u produljenom roku nije objavio izvješće za prvi kvartal
ZAGREB - Društvo će godišnje financijske izvještaje za 2021. godinu i kvartalno izvješće za prvi kvartal 2022. godine objaviti najkasnije do 28.07.2022. godine.
SDH je zbog gubitka povjerenja smijenio tri nadzornika Pošte Slovenije
SMJENE
SDH je zbog gubitka povjerenja smijenio tri nadzornika Pošte Slovenije
LJUBLJANA - Ervin Renko, Igor Škrinjar i Niko Samec od jučer (četvrtak) napuštaju mjesta članova nadzornog odbora, navodi se u objavi odluka skupštine na stranicama Slovenskog državnog holdinga (SDH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE