GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kristina Prokš na čelu Nadzornog odbora PEVEX-a

Kristina Prokš na čelu Nadzornog odbora PEVEX-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 10:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor PEVEX-a na jučer održanoj sjednici za predsjednicu Nadzornog odbora izabrao je Kristinu Prokš, a za njezinog zamjenika Damira Spudića, koji je i ranije obnašao tu istu funkciju.

Prokš je iskusna menadžerica nekoliko slavonskih tvrtki, ranije u rujnu je izabrana za članicu Nadzornog odbora (NO), a u utorak (28.09.2020.) je od ostalih članova izabrana na vodeću poziciju u NO.

Podsjetimo, Kristinu Prokš i Damira Spudića, iskusne menadžere na visokim upravljačkim pozicijama, izabrala je jednoglasno Glavna skupština održana 7. rujna 2020. na mandat od četiri godine.

Radnici imaju svog predstavnika u NO

Također, radnici PEVEX-a izabrali su svog novog predstavnika u Nadzornom odboru. Naime, na izborima održanim 10. rujna 2020. radnici su kao svog predstavnika izabrali Eugena Perića, s liste kandidata skupine radnika, inače i povjerenika Sindikata trgovine Hrvatske u PEVEX-u.

„Izuzetno sam sretan i ponosan jer sam izabran kao predstavnik radnika u NO. Podrška radnika je nešto što jako veseli i imponira, ali je i velika odgovornost i obaveza prema svim zaposlenicima. Drago mi je da su zaposlenici u samom vrhu prioriteta naše uprave, jer povećanje plaća za 42% u zadnje 4 godine ne viđamo niti u jednoj trgovini u Hrvatskoj.“, izjavio je povodom izbora Perić koji radi u PEVEXU već 20 godina. Uz to djeluje i u Zakladi PEVEX koja pomaže radnicima u teškim životnim situacijama.

Nadzorni odbor PEVEX-a sada djeluje u punom sastavu.

Investicije se nastavljaju prema zadanom planu

Na istoj sjednici NO-a na kojoj je izabrana njegova nova predsjednica, predsjednik Uprave PEVEX-a Jurica Lovrinčević i ostali članovi Uprave izvijestili su članove Nadzornog odbora o stanju Društva i njegovim daljnjim strateškim planovima.

Unatoč korona krizi PEVEX nastavlja investiranje u širenje maloprodajne mreže s po dva nova prodajna centra godišnje u mjestima s više od 15.000 stanovnika.

Kako bi bili dostupniji još većem broju potrošača, bez dodatnog troška, pokreće se i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiraju se otvoriti do kraja godine – jedan do 500 m2 i drugi do 1000 m2, a ostali u 2021. u nizu gradova.

„Dva nova projekta koja smo realizirali ove godine na nekretninama u našem vlasništvu predstavljaju centri u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. U Slavonskom Brodu smo napustili zakupljeni prostor i početkom listopada otvaramo novi centar u našem vlasništvu u ulici Petra Svačića. Nakon toga prodajni centar selimo i u Makarskoj.“, spomenuo je ovogodišnja ulaganja i predstojeće planove predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Tagovi: Kristina Prokš, Eugen Perić, Damir Spudić, PEVEX, Jurica Lovrinčević
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE