GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kriza u Boeingu mogla bi zakočiti rast američke ekonomije

Kriza u Boeingu mogla bi zakočiti rast američke ekonomije
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2020 / 12:20
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američko gospodarstvo možda neće ove godine porasti tri posto zbog proizvođača zrakoplova Boeinga čiji MAX 737 nije dobio novu dozvolu za povratak u promet, upozorio je ministar financija Steven Mnuchin.

"U ovoj godini očekivali smo stopu rasta od 2,5 do tri posto, ali, kao što sam rekao, mogla bi biti bliže 2,5 posto zbog prilagodbe Boeingovih brojki", izjavio je Mnuchin u nedjeljnom intervjuu za Fox Business Network.

"U protivnom, bila bi tri posto", dodao je.

Pritom je ministar financija i dalje optimističniji od brojnih ekonomista koji procjenjuju da će stanje u američkom gospodarstvu ove godine biti dobro ali su njihove prognoze stope rasta niže i kreću se oko dva posto.

Boeing je u krizi nakon dvije teške nesreće 737 MAX-ova u Indoneziji i Etiopiji u kojima je stradalo ukupno 346 ljudi, te su iz regulatori širom svijeta povukli iz prometa u ožujku prošle godine.

Zbog prizemljenja zrakoplova i posljedica tog poteza Boeingov izvršni direktor Dennis Muilenburg u prosincu je podnio ostavku.

Američka Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) objavila je da će se postupak izdavanja nove dozvole za Boeingov 737 MAX protegnuti i na 2020. godinu, signalizirajući da ih čeka još puno posla.

Boeing spada među najveće izvoznike u SAD-u a 737 MAX njegov je ključni proizvod, napominje dpa.

Tagovi: Boeing, Boeing 737 MAX
PROČITAJ I OVO
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE