GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krka bi mogla povećati dividendu

Krka bi mogla povećati dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 10:59
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Na razini grupe, Krka je u 2020. godini ostvarila rekordnih 1,53 milijarde eura prihoda od prodaje, što je tri posto više nego godinu prije.

Neto dobit porasla je za 17 posto i prema prethodnim nerevidiranim izjavama dosegla 286,6 milijuna eura, što je najveća neto dobit do sada. Takav rezultat najvjerojatnije znači još bolju isplatu dividende nego lani, kada su iznosile 4,25 eura po dionici. S obzirom na snažnu Krkinu bilancu, očekuje se rast dividende u skladu s rastom dobiti, što znači da možemo očekivati dividendu od 5 EUR po dionici, pišu analitičari Ilirike.

Na Ljubljanskoj burzi (LJSE) kotira i Cinkarna Celje, koja posljednjih tjedana redovito kupuje vlastite dionice i tako brine o interesima dioničara. Dionice Cinkarne Celje ove su godine porasle više od 6 posto.

Tagovi: Krka, dividenda, Ljubljanska borza, Cinkarna Celje
PROČITAJ I OVO
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE