GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ksenija Purković nova direktorica klastera tvrtke AstraZeneca

Ksenija Purković nova direktorica klastera tvrtke AstraZeneca
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2024 / 10:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ksenija Purković imenovana je novom direktoricom klastera tvrtke AstraZeneca koji pokriva devet zemalja Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Sloveniju, Crnu Goru i zemalja jugozapadnog Balkana.

Trenutno, u klasteru tvrtke AstraZeneca zaposleno je više od 350 stručnjaka od čega skoro 80 u Hrvatskoj.

Ksenija posjeduje bogato iskustvo rada u farmaceutskoj industriji, a tvrtki AstraZeneca se pridružila prije više od 10 godina kao marketing menadžerica za Srbiju i Crnu Goru. Prije toga, Ksenija je iskustvo stjecala na različitim komercijalnim funkcijama u tvrtkama Menarini Group i MSD-u u Srbiji i Bugarskoj.

U tvrtki AstraZeneca Ksenija je zahvaljujući velikoj posvećenosti i stručnosti brzo napredovala do pozicije voditeljice poslovne jedinice za kardio-vaskularne i metaboličke bolesti te onkologiju, da bi vrlo brzo bila imenovana na poziciju direktorice AstraZeneca Srbija. Ksenija je 2020. godine postala dio regionalnog tima Europa-Kanada (EUCAN) u sklopu kojeg je obnašala funkciju komercijalne direktorice i bila zadužena za uspješno predstavljanje nekoliko kardiovaskularnih proizvoda na tržištima EUCAN regije.

„Čast mi je i zadovoljstvo preuzeti ovu poziciju i biti dio priče o izuzetnim ljudima i rastu klastera tvrtke AstraZeneca. Poslujući na devet tržišta Jugoistočne Europe imamo priliku omogućiti pristup našim inovativnim terapijama za više od 30 milijuna ljudi. S takvim raznolikim multinacionalnim timom stručnjaka, koji su predani stavljanju pacijenata na prvo mjesto i pokretanju inovacija, nastavit ćemo podržavati lokalne zdravstvene sustave i društva te ublažiti utjecaj na okoliš. Zajedno s hrvatskim kolegama dodatno ćemo poticati suradnju s ključnim dionicama, stručnjacima, udruženjima pacijenata i partnerima kako bismo osigurali održivu budućnost i bolji pristup terapijama koje mijenjaju život.“, izjavila je Ksenija Purković.

Na ovoj funkciji Ksenija je zamijenila Dejana Lakovskog koji je imenovan komercijalnim voditeljem onkološke poslovne jedinice za područje srednje istočne Europe i Baltika (CEE-BA) u tvrtki AstraZeneca.

AstraZeneca je globalna, inovativna biofarmaceutska tvrtka koja otkriva, razvija i prodaje inovativne lijekove za liječenje bolesti u pet terapijskih područja: kardio-metaboličke i bubrežne bolesti, respiratorne bolesti, cjepiva i imunoterapije te rijetke bolesti. Tvrtka posluje u preko 100 zemalja, a u Hrvatskoj je prisutna više od 20 godina. Klaster je formiran 2021. godine, a uključuje Hrvatsku, Bugarsku, Srbiju, Sloveniju i Crnu Goru. Grupacija je 2022. godine odobrila projekt zahvaljujući kojem i zemlje jugozapadnog Balkana: Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Albanija i Kosovo preko partnera imaju pristup inovativnim lijekovima tvrtke. Trenutno, klaster ostvaruje preko 190 milijuna dolara godišnje prodaje, s ambicijom da je udvostruči u sljedeće tri godine i lansira preko 100 novih lijekova i indikacija.

Tagovi: Ksenija Purković, AstraZeneca, Purković
PROČITAJ I OVO
Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin
PROBLEMI
Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin
DOHA - Dvanaest osoba koje su putovale letom Qatar Airwaysa iz Dohe za Irsku ozlijeđeno je tijekom turbulencije, priopćila je danas zračna luka Dublin, dodajući da je zrakoplov sletio sigurno i prema planu.
3. maj u velikim problemima
BRODOGRADNJA
3. maj u velikim problemima
RIJEKA - Sve što se zna jest da »Algoma Endeavour« mora biti završen do početka rujna, što je zadnji rok u kojem se ovaj brod mora otisnuti na preplov Atlantika.
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
REZOVI
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
SKOPLJE - Wizz Air je nastavio smanjivati frekvencije u svojim bazama za nadolazeću zimsku sezonu 2024./25., koja počinje 27. listopada, dok flota A320neo-obitelji prijevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema s motorima.
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE