" />
"> Kvartalni gubitak Ryanaira čak 185 milijuna eura | SEEbiz.eu

Kvartalni gubitak Ryanaira čak 185 milijuna eura

Kvartalni gubitak Ryanaira čak 185 milijuna eura
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2020 / 11:56
Autor: SEEbiz / H

DUBLIN - Niskobudžetni irski prijevoznik Ryanair u ponedjeljak je izvijestio o prvom gubitku tijekom prvog tromjesečja fiskalne godine, kojega zbog posljedica pandemije koronavirusa smatra "najizazovnijim u 35-godišnjoj povijesti kompanije".

Neto gubitak iznosio je 185 milijuna eura u razdoblju od travnja do lipnja, u usporedbi s neto dobiti od 243 milijuna eura u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prihod je pao za 95 posto, na 125 milijuna eura u tromjesečju koje je završilo 30. lipnja.

Mjere uštede na troškovima nisu mogle nadoknaditi gubitak prihoda. Prije godinu dana prihodi su iznosili 2,31 milijardi eura.

Tvrtka je priopćila da je zbog zabrana putovanja uvedenih širom Europe zbog pandemije, od sredine ožujka do kraja lipnja bila prizemljena gotovo kompletna njezina flota.

Ryanair je prevezao 500 tisuća putnika, u odnosu na 41,5 milijuna u istom prošlogodišnjem razdoblju. Od 1. srpnja nastavio je letove na većem broju svojih ruta te očekuje da će potražnja idućih mjeseci polako rasti. Nada se da će u rujnu dostići 70 posto uobičajenog prometa.

Irski avioprijevoznik očekuje "vrlo izazovnu godinu", a trenutno ga najviše plaši mogući drugi val širenja zaraze Covidom 19 širom Europe u kasnu jesen, kada počinje godišnja sezona gripe.

Dionica Ryanaira u petak pri zatvaranju financijskih burza koštala je 10,91 euro, što je 25 posto manje nego početkom godine. Iako je dionica njegovog konkurenta Wizza u tom razdoblju pala za blažih 11 posto, Ryanairova je još uvijek manje u gubitku od većine drugih europskih avioprijevoznika, poput britanskog easyJeta čija je dionica potonula 59 posto.

Tagovi: Ryanair, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
ROKOVI
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
LJUBLJANA - Švedski div namještaja Ikea ove godine neće otvoriti svoju prvu trgovinu u Ljubljani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE