GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj

Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
MOĆ I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 14:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio drugu je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji "Žene u biznisu" proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj, objavio je u četvrtak poslovni tjednik Lider.

Potpredsjednica za strategiju, poslovni rast i razvoj Atlantic Grupe na prvo mjesto liste deset najmoćnijih plasirala se upravljajući sa 740 milijuna eura.

Drugo mjesto osvojila je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, dok je treća predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko.

Četvrta je predsjednica Uprave Raiffeisenbank Austria Liana Keserić, peta predsjednica Uprave Euroherc osiguranja Ivana Bratanić, a slijede predsjednica Uprave Philip Morris Zagreb Anita Letica, članica Uprave Hrvatskog Telekoma Nataša Rapaić te glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria Ruža Tomić Fontana.

Predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić osvojila je deveto mjesto najmoćnijih poslovnih žena u državi, a deseto Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG.

Na jubilarnoj desetoj konferenciji Žene u biznisu objavljena je i rang-lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a njihova upravljačka moć ove godine iznosi 33,8 milijardi eura, što je blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je iznosila 36 milijardi eura. S druge strane, upravljačka moć 50 najmoćnijih predsjednica uprava porasla je s 3,6 milijardi na 5,1 milijardu eura.

Lider, u suradnji s tvrtkom Bisnode, već 16 godina objavljuje listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa rangiranih prema upravljačkoj moći, odnosno ukupnim prihodima koje su kompanije kojima upravljaju ili nadziru ostvarile u prošloj godini.

Tako listu 300 najmoćnijih čini 50 predsjednica uprava, 150 članica uprava te 50 predsjednica nadzornih odbora. Pritom se za posebnu listu deset najmoćnijih žena uz upravljačku moć u obzir uzimaju i 'mekši' kriterij kao što je utjecaj koji najistaknutije hrvatske menadžerice imaju na poslovanje kompanija i institucija u kojima rade, ali i njihov utjecaj na ukupno gospodarstvo.

Tagovi: Lada Tedeschi Fiorio, Raiffeisenbank Austria, Liana Keserić, Ana Stojić Deban, Tamara Perko, Atlantic Grupa, Zagrebački holding, Hrvatska banka za obnovu i razvitak
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE