GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Laguna Novigrad preuzima Dalmacija hotele

Laguna Novigrad preuzima Dalmacija hotele
HOTELIJERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 08:34
Autor: SEEbiz
NOVIGRAD - Laguna Novigrad d.d., jedna od vodećih turističkih kompanija koja posluje pod brendom Aminess hoteli i kampovi, zaključila je ugovor o preuzimanju Dalmacija hotela d.o.o. u čijem su većinskom vlasništvu društva HTP Korčula i HTP Orebić.

Dalmacija hotele osnovao je Fond za gospodarsku suradnju Prosperus FGS koji je 2014. godine u sklopu predstečajne nagodbe postao većinski vlasnik čime je izbjegnut stečaj dviju ključnih hotelskih tvrtki u južnoj Dalmaciji.

Vrijednost transakcije iznosi 140 milijuna kuna koje će Laguna Novigrad osigurati dokapitalizacijom posrednog većinskog vlasnika, društva Auctor Holding a.s. iz Praga koje je u vlasništvu Olega Uskokovića i društva J&T Private Equity Group Croatia Investments iz Praga. Pravo sudjelovanja u dokapitalizaciji Lagune Novigrad biti će omogućeno i ostalim dioničarima razmjerno njihovom sudjelovanju u temeljnom kapitalu društva.

Tvrtke u vlasništvu Dalmacija hotela imaju 7 hotela, apartmansko naselje i kamp s mobilnim kućicama ukupnog kapaciteta 1.000 smještajnih jedinica, dok pod brendom Aminess već posluje 6 hotela, 3 kampa s mobilnim kućicama i kompleks vila u Istri, Kvarneru i Dalmaciji kapaciteta 3.850 smještajnih jedinica. Objedinjene tvrtke zapošljavaju više od 800 radnika, a prošle su godine ostvarile oko 1,43 milijuna noćenja uz prihod od 440 milijuna kuna. S obzirom na kapacitete i razvojne potencijale, poslovni cilj Lagune Novigrad je uvrstiti se među 5 vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj.

Aminess je nedavno proširio poslovanje i na otok Krk preuzimanjem upravljanja nad turističkim poduzećem Hoteli Njivice d.o.o. čiji su krajnji većinski vlasnici također Oleg Uskoković i J&T Private Equity Group Croatia Investments. U sastavu društva su dva hotela, kompleks vila i kamp koji sada posluje pod brendom Aminess.

„Ovom akvizicijom, HTP Korčula i HTP Orebić dobivaju kvalitetnog i provjerenog partnera koji će osigurati nastavak uspješnog poslovanja i dodanu vrijednost za razvoj destinacija. Samo preuzimanje dolazi, u za turizam, teškom vremenu kojem nismo svjedočili od Domovinskog rata, ali pokazuje i povjerenje investitora u dugoročnu perspektivu i održivost hrvatskog turizma. Fokusirani smo na što brže postizanje sinergijskih efekata objedinjenih društava i pripremu iduće, po mnogo čemu, izazovne sezone. Cilj je povezati i zajednički razvijati sve destinacije kako bi polučili što bolji turistički i gospodarski efekt, te očuvali radna mjesta u regiji u kojoj je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana. Zadatak nije jednostavan, ali vjerujemo u kvalitetu i potencijale Korčule i Pelješca.“ izjavila je predsjednica uprave Lagune Novigrad, Zrinka Bokulić.

S obzirom na stjecanje većinskog udjela u društvima HTP Korčula i HTP Orebić, Laguna Novigrad će u propisanom roku objaviti obveznu ponudu za preuzimanje preostalih dionica.

Tagovi: Laguna Novigrad, Dalmacija hoteli, HTP Korčula, HTP Orebić, Aminess hoteli, Oleg Uskoković, Auctor Holding, Zrinka Bokulić
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE