GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lahovnik u Nadzornom odboru Krke

Lahovnik u Nadzornom odboru Krke
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2020 / 08:34
Autor: SEEbiz
NOVO MESTO - Na jučerašnjoj su skupštini dioničari Krke usvojili su prijedlog za raspodjelu dobiti u iznosu od nešto manje od 271 milijun eura.

Kao i svake godine, Uprava je predložila da se polovica dobiti podijeli dioničarima, što znači da će dobiti 4,25 eura bruto po dionici (lani 3,20 eura bruto) ili 3,08 eura neto. Prema riječima prvog čovjeka Krke Joze Colariča, dividende će početi isplaćivati 23. srpnja. Većina, 38,5 posto udjela u vlasništvu su slovenskih fizičkih osoba, a gotovo 27 posto u državnim fondovima Kapitalska družba i Slovenski državni holding (SDH) te Republike Slovenije.

Također su izabrali četiri člana Nadzornog odbora iz reda dioničara. Mandat aktualnih istječe 20. kolovoza. Tri imena izabranih nadzornika već su "stara". U Nadzornom odboru ostaju Jože Mermal, dugogodišnji prvi suprug BTC-a i aktualni predsjednik nadzornika Krke, dr. Sc. Julijana Kristl i Boris Žnidarič, bivši član uprave Kapitalske družbe.

Četvrto predloženo ime bio je Peter Filipič, bivši predsjednik upravnog odbora Pokojninske kompanije A. Međutim, na dan skupštine SDH je podnio protu prijedlog i umjesto Filipiča predložio Mateja Lahovnika, prema mišljenju mnogih najutjecajnijeg ekonomista u trenutnoj vladi. Dioničari su ga izabrali bez rasprave sa 70% potpore; preostala tri potvrđena su s više od 99% potpore.

Krka je prošlu godinu završila s rekordnih 1,49 milijardi eura prihoda, što je 12 posto više nego godinu prije, a neto dobit povećala je za čak 40 posto, na 244 milijuna eura. Prvo polugodište ove godine zaključuje s gotovo 804 milijuna eura prodaje, što je šest posto više nego u prvoj polovici prošle godine, a procijenjena neto dobit za 15 posto je veća nego lani i iznosi više od 160 milijuna eura.

Tagovi: Krka, dividenda, Matej Lahovnik, Jože Mermal, Jože Colarič, Boris Žnidarič, Julijana Kristl
PROČITAJ I OVO
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE