GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lahovnik u Nadzornom odboru Krke

Lahovnik u Nadzornom odboru Krke
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2020 / 08:34
Autor: SEEbiz
NOVO MESTO - Na jučerašnjoj su skupštini dioničari Krke usvojili su prijedlog za raspodjelu dobiti u iznosu od nešto manje od 271 milijun eura.

Kao i svake godine, Uprava je predložila da se polovica dobiti podijeli dioničarima, što znači da će dobiti 4,25 eura bruto po dionici (lani 3,20 eura bruto) ili 3,08 eura neto. Prema riječima prvog čovjeka Krke Joze Colariča, dividende će početi isplaćivati 23. srpnja. Većina, 38,5 posto udjela u vlasništvu su slovenskih fizičkih osoba, a gotovo 27 posto u državnim fondovima Kapitalska družba i Slovenski državni holding (SDH) te Republike Slovenije.

Također su izabrali četiri člana Nadzornog odbora iz reda dioničara. Mandat aktualnih istječe 20. kolovoza. Tri imena izabranih nadzornika već su "stara". U Nadzornom odboru ostaju Jože Mermal, dugogodišnji prvi suprug BTC-a i aktualni predsjednik nadzornika Krke, dr. Sc. Julijana Kristl i Boris Žnidarič, bivši član uprave Kapitalske družbe.

Četvrto predloženo ime bio je Peter Filipič, bivši predsjednik upravnog odbora Pokojninske kompanije A. Međutim, na dan skupštine SDH je podnio protu prijedlog i umjesto Filipiča predložio Mateja Lahovnika, prema mišljenju mnogih najutjecajnijeg ekonomista u trenutnoj vladi. Dioničari su ga izabrali bez rasprave sa 70% potpore; preostala tri potvrđena su s više od 99% potpore.

Krka je prošlu godinu završila s rekordnih 1,49 milijardi eura prihoda, što je 12 posto više nego godinu prije, a neto dobit povećala je za čak 40 posto, na 244 milijuna eura. Prvo polugodište ove godine zaključuje s gotovo 804 milijuna eura prodaje, što je šest posto više nego u prvoj polovici prošle godine, a procijenjena neto dobit za 15 posto je veća nego lani i iznosi više od 160 milijuna eura.

Tagovi: Krka, dividenda, Matej Lahovnik, Jože Mermal, Jože Colarič, Boris Žnidarič, Julijana Kristl
PROČITAJ I OVO
Aeroflot otkazao sve letove prema hrvatskim zračnim lukama
LETOVI
Aeroflot otkazao sve letove prema hrvatskim zračnim lukama
MOSKVA - Aeroflot je u potpunosti otkazao liniju Moskva - Split na koju se planirao vratiti u kolovozu, nema letova u najavi ni prema Dubrovniku i Zagrebu.
Zračna luka Dubrovnik u srpnju ostvarila tek 12 posto lanjskih rezultata
STRAŠAN PAD
Zračna luka Dubrovnik u srpnju ostvarila tek 12 posto lanjskih rezultata
DUBROVNIK - Kroz Zračnu luku Dubrovnik u srpnju su prošla 59.133 putnika. Lani njih 514.723. Doseglo se tek 12 posto lanjskih srpanjskih rezultata. Bilo je 791 slijetanje, lani 2235...
Njemačke kompanije: Gotovo godinu dana do normalnosti
DUG PUT
Njemačke kompanije: Gotovo godinu dana do normalnosti

BERLIN - Njemačke tvrtke očekuju da će se njihovo poslovanje normalizirati nakon kaosa koji je prouzročila pandemija koronavirusa u prosjeku za nekih 11 mjeseci, pokazalo je istraživanje ekonomskog instituta Ifo.

U lipnju kroz zračne luke prošlo 94,7 posto manje putnika
KATASTROFA
U lipnju kroz zračne luke prošlo 94,7 posto manje putnika
ZAGREB - Kroz hrvatske zračne luke u lipnju je prošlo ukupno 83.045 putnika ili 94,7 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, a dvoznamenkasti pad njihova broja zabilježen je i u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Mlečni proizvodi iz Srbije uskoro u kineskim trgovinama
PLASMAN
Mlečni proizvodi iz Srbije uskoro u kineskim trgovinama
BEOGRAD - Dve domaće mlekare stavljene su na listu kineske države da mogu da izvoze svoje proizvode na tržište Kine, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE