GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lahovnik u Nadzornom odboru Krke

Lahovnik u Nadzornom odboru Krke
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2020 / 08:34
Autor: SEEbiz
NOVO MESTO - Na jučerašnjoj su skupštini dioničari Krke usvojili su prijedlog za raspodjelu dobiti u iznosu od nešto manje od 271 milijun eura.

Kao i svake godine, Uprava je predložila da se polovica dobiti podijeli dioničarima, što znači da će dobiti 4,25 eura bruto po dionici (lani 3,20 eura bruto) ili 3,08 eura neto. Prema riječima prvog čovjeka Krke Joze Colariča, dividende će početi isplaćivati 23. srpnja. Većina, 38,5 posto udjela u vlasništvu su slovenskih fizičkih osoba, a gotovo 27 posto u državnim fondovima Kapitalska družba i Slovenski državni holding (SDH) te Republike Slovenije.

Također su izabrali četiri člana Nadzornog odbora iz reda dioničara. Mandat aktualnih istječe 20. kolovoza. Tri imena izabranih nadzornika već su "stara". U Nadzornom odboru ostaju Jože Mermal, dugogodišnji prvi suprug BTC-a i aktualni predsjednik nadzornika Krke, dr. Sc. Julijana Kristl i Boris Žnidarič, bivši član uprave Kapitalske družbe.

Četvrto predloženo ime bio je Peter Filipič, bivši predsjednik upravnog odbora Pokojninske kompanije A. Međutim, na dan skupštine SDH je podnio protu prijedlog i umjesto Filipiča predložio Mateja Lahovnika, prema mišljenju mnogih najutjecajnijeg ekonomista u trenutnoj vladi. Dioničari su ga izabrali bez rasprave sa 70% potpore; preostala tri potvrđena su s više od 99% potpore.

Krka je prošlu godinu završila s rekordnih 1,49 milijardi eura prihoda, što je 12 posto više nego godinu prije, a neto dobit povećala je za čak 40 posto, na 244 milijuna eura. Prvo polugodište ove godine zaključuje s gotovo 804 milijuna eura prodaje, što je šest posto više nego u prvoj polovici prošle godine, a procijenjena neto dobit za 15 posto je veća nego lani i iznosi više od 160 milijuna eura.

Tagovi: Krka, dividenda, Matej Lahovnik, Jože Mermal, Jože Colarič, Boris Žnidarič, Julijana Kristl
PROČITAJ I OVO
U Mostar sletio prvi zrakoplov na izravnom letu iz SAD-a
LETOVI
U Mostar sletio prvi zrakoplov na izravnom letu iz SAD-a
MOSTAR - Zrakoplov na izravnome letu iz SAD-a prvi put je u povijesti sletio u zračnu luku u Mostaru koja inače opstaje zahvaljujući charterima jer nema redovitih izravnih letova.
U godinu dana svi vlakovi HŽ-a ukupno kasnili dvije godine
KAŠNJENJE
U godinu dana svi vlakovi HŽ-a ukupno kasnili dvije godine
ZAGREB - U godinu dana svi vlakovi HŽ-a ukupno su kasnili dvije godine, piše u nedjelju Jutarnji list, navodeći da je puž doslovno 10 puta brži jer dok HŽ elektrificira 800 metara pruge taj mekušac prijeđe čak 8700 metara.
Zračna luka Split uskoro s dva milijuna putnika
PUTNICI
Zračna luka Split uskoro s dva milijuna putnika
SPLIT - U splitskoj se zračnoj i gradskoj luci i ovoga vikenda nastavlja trend velikog broja putnika i zrakoplova, a na Resniku krajem mjeseca očekuju i drugog milijuntnog putnika.
Nastavlja se agonija Brodosplita, prekinuta predstečajna nagodba
AGONIJA
Nastavlja se agonija Brodosplita, prekinuta predstečajna nagodba
ZAGREB - Trgovački sud u Splitu obustavio je predstečajni postupak nad Brodograđevnom industrijom Split. Postane li ova odluka pravomoćna, tvrtka Brodosplit u vlasništvu Tomislava Debeljaka otići će u stečaj, piše u petak Večernji list, navodeći da bi stečaj značio zatvaranje škvera.
Lufthansa s prvom kvartalnom dobiti od izbijanja pandemije
U PLUSU
Lufthansa s prvom kvartalnom dobiti od izbijanja pandemije
FRANKFURT - Njemačka aviokompanija Lufthansa zaključila je drugo tromjesečje ove godine s neto dobiti od 259 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE