GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lego u polugodištu s rekordnom dobiti i prihodima

Lego u polugodištu s rekordnom dobiti i prihodima
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2021 / 19:11
Autor: SEEbiz
KOPENHAGEN - Danski proizvođač kockica Lego ostvario je rekordne prihode i dobit u prvoj polovici ove godine.

Dobar posao je, između ostalog, posljedica ponovnog otvaranja trgovina nakon zatvaranja zbog covida-19.

U prvoj polovici ove godine Lego je ostvario 23 milijarde danskih kruna (3,1 milijardu eura) prihoda, što je 46 posto više nego u istom razdoblju 2020. Prihodi od prodaje potrošačima povećali su se za 36 posto i tako premašili prosječnu igračku sektor.

Operativna dobit udvostručena je na osam milijardi kruna (1,1 milijardu eura) u usporednom razdoblju, a Lego je također aktivno ulagao u strateška ulaganja za dugoročni rast. Neto dobit iznosila je 6,3 milijarde kruna (847 milijuna eura), što je 140 posto više nego u prvoj polovici prošle godine.

"Međugodišnji rast također je posljedica manje ograničenja povezanih s COVID-19 u odnosu na 2020., jer su naše tvornice radile nesmetano i većina trgovina se otvorila", komentirao je direktor Lego grupe Niels B. Christiansen. Također je istaknuo plodove dugogodišnjeg ulaganja u internetsku prodaju, kao i nove inovativne proizvode i razgranatu opskrbnu mrežu.

Lego grupa otvorila je više od 60 novih Lego trgovina u prvoj polovici ove godine, od čega više od 40 u Kini. Ukupan broj Lego trgovina dosegao je krajem lipnja 737, od toga 291 u Kini.

Tagovi: Lego, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZABRANE
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZAGREB – Europska agencija za lijekove (EMA) odluku o odobrenju Sputnjika V, ruskog cjepiva protiv koronavirusa, donijet će najranije u prvom kvartalu 2022. jer još uvijek nema dovoljno podataka, rekao je u četvrtak izvor upućen u to pitanje.
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
POSLOVI
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
PARIZ - Na najvećem međunarodnom sajmu domovinske sigurnosti i vojno-policijske opreme Milipol 2021., koji se od 19. do 22. listopada održava u Parizu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore zajednički su nastupile i hrvatske tvrtke HS Produkt, Šestan-Busch, Agencija Alan, P-mtč, Klaster konkurentnosti obrambene industrije, a na hrvatskom je štandu svoje proizvode predstavila i tvrtka Odjeća.
FlixMobility preuzeo Greyhound
AKVIZICIJE
FlixMobility preuzeo Greyhound
ZAGREB – Globalni pružatelj mobilnosti, FlixMobility grupa kojoj pripadaju brendovi FlixBus i FlixTrain, objavljuju kupovinu Greyhound Lines, Inc. (˝Greyhound˝), najveće međunarodne autobusne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, od FirstGroup plc.
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ALKOHOL
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ZAGREB - Vlada je sa sjednice u četvrtak u Sabor poslala prijedlog izmjena zakona o trošarinama kojima se provodi njegovo daljnje usklađivanje s pravnom stečevinom EU-a, a najznačajnija predložena izmjena odnosi se na oslobađanje od obaveze plaćanja trošarina za male proizvođače jakih alkoholnih pića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE