GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lego ulaže milijardu dolara u novu tvornicu u Aziji

Lego ulaže milijardu dolara u novu tvornicu u Aziji
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2021 / 15:06
Autor: SEEbiz
KOPENHAGEN - Danski proizvođač igračaka Lego objavio je u srijedu da planira uložiti više od milijardu dolara u tvornicu u Vijetnamu kako bi pratio nagli rast potražnje za popularnim plastičnim kockicama u boji među djecom diljem Azije.

Tvornica u Vijetnamu bit će drugi Legov pogon u Aziji, nakon onog u Kini, otvorenog 2016. godine.

Lego od 2019. bilježi dvoznamenkasti rast prodaje u toj regiji.

Potražnja je sada na putu da premaši ponudu iz kineske tvornice u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju, rekao je za Reuters glavni operativni direktor Lega Carsten Rasmussen.

"Rast je u Kini i Aziji fantastičan i vidimo da će nam s vremenom trebati više kapaciteta", rekao je Rasmussen, ukazujući na rast srednje klase i veliki broj rođenih u regiji u usporedbi sa zrelim europskim i sjevernoameričkim tržištima.

Novo ulaganje sastavni je dio desetljetne strategije Lega da proizvodnju približi ključnim tržištima, što bi im smanjilo troškove i zaštititilo ih od vanjskih čimbenika.

"To nam omogućuje kraće vrijeme isporuka našim kupcima i bržu reakciju na potražnju, ali naravno da nas čini i otpornijima", rekao je Rasmussen.

Naglasio je i da odluku o gradnji tvornice u Vijetnamu nisu ubrzali poremećaji i globalnim nabavnim lancima.

Nova tvornica bit će također prvi Legov pogon s neutralnom emisijom ugljika, budući da planira uskladiti potrošnju struje sa solarnom energijom proizvedenom na krovu i na obližnjoj farmi.

Iako Lego još uvijek izrađuje kocke od plastike na bazi nafte, obećali su da će ih do kraja desetljeća zamijeniti kockama izrađenim od održivih materijala.

Kompanija također proširuje kapacitete u Meksiku, Mađarskoj i Kini, te dodaje strojeve u tvornicama u matičnoj Danskoj i u Češkoj, rekao je Rasmussen.

Lego je dobio ime po skraćenom izrazu "leg godt", što na danskom znači "dobro se igraj".

Tagovi: Lego, Vijetnam, Carsten Rasmussen
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE