GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lenac neće isplatiti dividendu, priprema se velika investicija

Lenac neće isplatiti dividendu, priprema se velika investicija
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2021 / 08:39
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Remontno brodogradilište Viktor Lenac u Rijeci, s 90 posto poslova za strane naručitelje, u 2020. ostvarilo je 35 milijuna kuna neto dobiti, i sudeći prema prijedlogu dioničarima u pozivu za glavnu skupštinu 30. lipnja, da se cjelokupna dobit zadrži, nastavlja se politika započeta s dolaskom pojedinačno najvećeg dioničara, talijanske Palumbo Group.

Isto je bilo i s dobiti od 20 milijuna kuna u 2019. kao i u prvoj godini njihova ulaska u vlasništvo kad se odlučilo u korist jačanja brodogradilišta. Vlastiti izvori Lencu će prisnažiti za veliku kapitalnu investiciju u projekt zamjene doka 11., procijenjene vrijednosti 35 milijuna eura, piše Poslovni dnevnik.

Ova se odluka očekuje narednih mjeseci i s novim dokom veće podizne moći Lenac će moći odgovoriti tržišnoj potražnji za remontom većih brodova, što uključuje potražnju koju će generirati i poslovi LNG terminala na Omišlju, novog koncesionara na Zagreb Deep See kontejnerskom terminalu i drugi.

Prema članici Uprave Lenca Sandri Uzelac, lanjska razina prihoda i izvrstan rezultat unatoč pandemiji plod su “pravih odluka u pravo vrijeme”. Od riječkog kriznog stožera dobili su suglasnost da mogu raditi pa su tijekom lockdowna do lipnja ugovorili 10-ak remontnih poslova koji su generirali zaposlenost do kraja 2020.

Tagovi: Viktor Lenac, poslovni reultati, Dok 11, Palumbo Group, MSC Cruises, Šesta flota
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE