GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lidl gradi logistički centar u Kumanovu

Lidl gradi logistički centar u Kumanovu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2023 / 15:30
Autor: SEEbiz
KUMANOVO - Kompanija Lidl gradiće logistički centar u industrijskoj razvojnoj zoni u Gornom Konjaru kod Kumanova.

Kompanija je kupila plac od 17 hektara (170.996 m2) za koji će platiti 5,3 miliona eura.

Informaciju je sa javnosti podijelila Opština Kumanovo, koja je saopštila da je prekjuče na javnom nadmetanju prodala zemljište trgovačkom lancu Lidl za izgradnju logističkog centra.
Na javnom nadmetanju putem elektronske aukcije učestvovala su 3 preduzeća.

- Najpovoljniji ponuđač sa najvišom ponuđenom cijenom bila je kompanija DTM LIDL Severna Makedonija DOOEL, sa sjedištem u Skoplju. Najpovoljnija ponuda je 1906 denara za 1m2, odnosno ukupno 170.996m2 (~17ha) 325.920.015 denara (~5,3 miliona eura), saopšteno je iz opštine.

Kako je navedeno, po okončanju upravnog postupka za izbor najpovoljnijeg ponuđača i nakon ispunjavanja svih uslova propisanih u javnom pozivu, imovina će biti prebačena u vlasništvo najpovoljnijeg ponuđača, nakon čega će usliejditi realizacija investicije.

Lidl u Makedoniji već neko vrijeme traži radnike za logistički centar, a nedavno je obznanjeno da u Bitolju započinuje gradnju prve prodavnice u ovoj zemlji na jednoj od dvije kupljene parcele.

Kao datum otvaranja prvih prodavnica u Makedoniji neslužbeno se pominje 2026. godina.

Tagovi: Lidl, Kumanovo
PROČITAJ I OVO
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE