GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lidl krenuo sa zapošljavanjem u BiH

Lidl krenuo sa zapošljavanjem u BiH
ZAPOŠLJAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2021 / 07:43
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu nedavno je i definitivno potvrđen.

Prema saznanjima Patrije ona njemačka firma već je počela s upošljavanjima u BiH, te je određeni broj budućeg osoblja na obukama u Srbiji I Hrvatskoj u njihovim centrima.

Ipak, sve se poprilično odvija pod velom tajne, a zbog sporosti bh. administracije, čime je Lidl iznenađen, otvaranje prvih objekata u BiH neće biti prije kraja naredne godine.

Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar. Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor kompanije u našoj zemlji. Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM.

Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22. Rukovodilac obje poslovnice je Allen Halamić.

Kao jedna od lokacija Lidla pominje se i devastirani Dom penzionera u Nedžarićima, općina Ilidža, koji Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati, ali potvrde ovakvih informacija još nema.

Politika Lidla je, inače, takva da se malo toga otkriva u javnosti tokom uspostave njihovog lanca u zemljama.

Tagovi: Lidl, Lidl BiH, Roland Schreiber, Allen Halamić, W E-International Zweite GmbH
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE