GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Livanjski Eko sir Puđa proširio pogone na Hrvatsku

Livanjski Eko sir Puđa proširio pogone na Hrvatsku
SIRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 08:51
Autor: SEEbiz
LIVNO - Livanjski Eko sir Puđa proširio je nedavno proizvodne kapacitete i na Hrvatsku.

- U posljednjih 5 godina uložili smo 3 miliona maraka u opremu kako bi naši djelatnici imali bolje uvjete za rad – više posla, a manje umora što uz plaću igra važnu ulogu i za njihovo zadovoljstvo,  kazao je za ABC portal Tomislav Puđa iz porodičnog biznisa Eko Sir Puđa, iza kojeg stoji poznati "Puđa" livanjski sir.

- U najam smo od Grada Livna dobili atomsko sklonište čiji se prostor nalazi na oko 1000 metara kvadratnihna samom izvoru rijeke Sturbe. Objekt je pod zemljom i ima idealne uvjete za zrenje, budući da planiramo proizvodnju različitih svjetskih sireva poput, između ostalih, Emmentalera, Camemberta, Roqueforta, Parmezana i Grana Padano sira tu će se vršiti zrenje istih, što bi nam trebalo omogućiti da postanemo još konkurentniji i privlačniji inozemnom tržištu. Ovdje ćemo organizirati i prezentacije za učenike, promovirajući i domaći pršut, kobasice, vina i med te tako djeci od malih nogu pružati mogućnost da odrastaju uz domaće proizvode, a prvenstveno naš sir, najavio je planove za budućnost jedan od braće Puđa, naglasivši kako su uz tržišta poput Njemačke, Švicarske i Švedske u pregovorima i za Ameriku.

Od početka 2000-tih kada su osnovali tvrtku pa do danas iz godine u godinu su napredovali te se kvalitetom, uvjetima rada i prepoznatljivošću svakodnevno uzdizali i tako izrasli u izuzetno modernu siranu kakvom opremom se rijetko ko na području bivše Jugoslavije može pohvaliti. Pogone su proširili i na susjednu Hrvatsku, točnije Trilj i otok Pag.

- Danas imamo 300 kooperanata i godišnje ukupno proizvedemo oko 1000 tona sira. U samim počecima tvrtka je brojala 6 radnika, a danas ih je, što u Livnu što u Hrvatskoj, ukupno 65. Krenuli smo starim utabanim putevima našeg oca i djeda, ali smo na tom području modernizirali proizvodnju. Cilj nam je postati glavni lider na prostoru bivše Jugoslavije u proizvodnji tvrdih sireva, ističe Tomislav, prenosi ABC portal.

Tagovi: Eko sir Puđa, livanjski sir, Tomislav Puđa
PROČITAJ I OVO
Ante Pranić novi je član Uprave Kraša
KARIJERE
Ante Pranić novi je član Uprave Kraša
ZAGREB – Nadzorni odbor Kraša na današnjoj je sjednici imenovao Antu Pranića za novog člana Uprave Kraša s početkom četverogodišnjeg mandata od 1. lipnja 2024. godine.
Fortenova grupa i njezine 22 kompanije dobile certifikat Best Places to Work
CERTIFIKATI
Fortenova grupa i njezine 22 kompanije dobile certifikat Best Places to Work
ZAGREB - Nakon uspješno završenog procesa evaluacije Fortenova grupa je za 22 kompanije dobila certifikat Best Places to Work, međunarodnu potvrdu koja poručuje da kompanije Grupe prepoznaju važnost pozitivnog iskustva na radnom mjestu i prije svega cijene svoje zaposlenike.
Križaj i srpski poduzetnik žele ulagati u Kanin
ULAGANJA
Križaj i srpski poduzetnik žele ulagati u Kanin
LJUBLJANA - Bivši skijaš, a sada poduzetnik Bojan Križaj u četvrtak je s poslovnim partnerima u Općini Bovec predstavio ideju uređenja skijališta Kanin.
Američko ministarstvo pravosuđa tužilo Ticketmaster
TUŽBA
Američko ministarstvo pravosuđa tužilo Ticketmaster
NEW YORK - Američko ministarstvo pravosuđa podnijelo je u četvrtak sveobuhvatnu antimonopolsku tužbu protiv tvrtke za online prodaju karata Ticketmaster i matične tvrtke Live Nation Entertainment, izvijestili su američki mediji.
AppleTV+ planira nove naknade za glumce: bonuse gledatelja
NOVI PRISTUP
AppleTV+ planira nove naknade za glumce: bonuse gledatelja
NEW YORK - Apple i druge streaming tvrtke žele promijeniti način plaćanja tantijema u industriji zabave.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE