GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali

Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 11:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - I ovoga ljeta Uber je jedno od najčešće korištenih opcija prijevoza, posebice u gradovima diljem jadranske obale.

Podaci Ubera pokazuju kako je u pet hrvatskih gradova - Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, broj vožnji međunarodnih turista u srpnju narastao za više od duplo (gotovo 250 posto) u odnosu na lipanj. Povećanje broja vožnji stranih korisnika rezultat je popuštanja epidemioloških mjera te povećanog broja stranih turista koji trenutno boravi u Hrvatskoj, a koji koriste usluge Ubera.

Među stranim korisnicima Ubera u Hrvatskoj najčešći su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske. Nakon toga slijede turisti iz Njemačke, Nizozemske i Poljske, pokazuju podaci za srpanj 2021.

“Uspjeh kampanja za cijepljenje u Europi i zemljama u ostatku svijeta omogućio je povratak mobilnosti u gradovima, kako hrvatskih, tako i inozemnih korisnika. Tome u prilog idu i najnoviji podaci iz srpnja koji pokazuju da se dominantan broj Uber vožnji odvija u turističkim središtima diljem Jadrana, što znači da je sezona donijela značajnu aktivnost ne samo u turističkom, nego i prometnom sektoru. Uber kao kompanija s optimizmom gleda na ove ohrabrujuće podatke. I dalje ulažemo snažne napore da svoje usluge pružamo uz zadržavanje najviših sigurnosnih standarda, kako za vozače, tako i za korisnike Ubera”, rekla je Giovanna D'Esposito, generalna menadžerica Ubera za jugozapadnu Europu.

Općenito govoreći, Uber bilježi povećanje prometa u Hrvatskoj od lipnja, a vrhunac je zabilježen tijekom srpnja kada je turistička aktivnost stanovništva i stranih gostiju bila najveća u dosadašnjem dijelu godine. Najviše zahtjeva za vožnju od stranih korisnika zabilježeno je u Zadru. Nakon toga slijede Dubrovnik, Split i Rijeka.

Među korisnicima u Hrvatskoj, uključujući i one koji dolaze iz inozemstva, Uber je percipiran kao sigurna opcija za pružanje usluga prijevoza. Kompanija je nedavno omogućila besplatne vožnje do i od lokacija za cijepljenje u šest gradova, i tako dala svoj doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa. Osim o korisnicima, Uber brine i o svojim partnerima vozačima, kojima je distribuirano 950 higijenskih paketa s maskama, rukavicama, dezinfekcijskim gelovima i sprejevima. Kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku, Uber je svoju aplikaciju implementirao kontrolni popis putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi da poštuju sve sigurnosne mjere prije spajanja na platformu.

Tagovi: Uber, Uber Croatia, Zadar, Giovanna DEsposito, Dubrovnik, Rijeka, Zagreb, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE