GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali

Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 11:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - I ovoga ljeta Uber je jedno od najčešće korištenih opcija prijevoza, posebice u gradovima diljem jadranske obale.

Podaci Ubera pokazuju kako je u pet hrvatskih gradova - Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, broj vožnji međunarodnih turista u srpnju narastao za više od duplo (gotovo 250 posto) u odnosu na lipanj. Povećanje broja vožnji stranih korisnika rezultat je popuštanja epidemioloških mjera te povećanog broja stranih turista koji trenutno boravi u Hrvatskoj, a koji koriste usluge Ubera.

Među stranim korisnicima Ubera u Hrvatskoj najčešći su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske. Nakon toga slijede turisti iz Njemačke, Nizozemske i Poljske, pokazuju podaci za srpanj 2021.

“Uspjeh kampanja za cijepljenje u Europi i zemljama u ostatku svijeta omogućio je povratak mobilnosti u gradovima, kako hrvatskih, tako i inozemnih korisnika. Tome u prilog idu i najnoviji podaci iz srpnja koji pokazuju da se dominantan broj Uber vožnji odvija u turističkim središtima diljem Jadrana, što znači da je sezona donijela značajnu aktivnost ne samo u turističkom, nego i prometnom sektoru. Uber kao kompanija s optimizmom gleda na ove ohrabrujuće podatke. I dalje ulažemo snažne napore da svoje usluge pružamo uz zadržavanje najviših sigurnosnih standarda, kako za vozače, tako i za korisnike Ubera”, rekla je Giovanna D'Esposito, generalna menadžerica Ubera za jugozapadnu Europu.

Općenito govoreći, Uber bilježi povećanje prometa u Hrvatskoj od lipnja, a vrhunac je zabilježen tijekom srpnja kada je turistička aktivnost stanovništva i stranih gostiju bila najveća u dosadašnjem dijelu godine. Najviše zahtjeva za vožnju od stranih korisnika zabilježeno je u Zadru. Nakon toga slijede Dubrovnik, Split i Rijeka.

Među korisnicima u Hrvatskoj, uključujući i one koji dolaze iz inozemstva, Uber je percipiran kao sigurna opcija za pružanje usluga prijevoza. Kompanija je nedavno omogućila besplatne vožnje do i od lokacija za cijepljenje u šest gradova, i tako dala svoj doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa. Osim o korisnicima, Uber brine i o svojim partnerima vozačima, kojima je distribuirano 950 higijenskih paketa s maskama, rukavicama, dezinfekcijskim gelovima i sprejevima. Kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku, Uber je svoju aplikaciju implementirao kontrolni popis putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi da poštuju sve sigurnosne mjere prije spajanja na platformu.

Tagovi: Uber, Uber Croatia, Zadar, Giovanna DEsposito, Dubrovnik, Rijeka, Zagreb, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
PRILIKE
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
KNIN - Gradončelnik grada Knina Marijo Ćaćić i župan Marko Jelić održali su sastanak sa predstavnicima društva PicoPACK Group Austrija, poznate kompanije sa poslovnicama u nekoliko država po Europi i Aziji, koja dosadašnji pogon u Indiji planira preseliti u Knin.
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
ODLAZAK
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
LJUBLJANA - Krajem rujna od vrha ljubljanske zračne luke oprostit će se generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir. Fraport Slovenija od listopada će voditi Babett Stapel.
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
GOSPODARSKI PREGLED
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice rujna.
Telekom Srbija želi širenje mreže u regionu, pa i šire
PLANOVI
Telekom Srbija želi širenje mreže u regionu, pa i šire
BEOGRAD - Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je strategija razvoja te kompanije jasna i da podrazumijeva širenje mreže na zemlje u regionu, pa i šire.
HAKOM: Na poštanskom tržištu rast u gotovo svim segmentima
RAST
HAKOM: Na poštanskom tržištu rast u gotovo svim segmentima
ZAGREB - Tržište poštanskih usluga u drugom tromjesečju ove godine označili su pozitivni trendovi s porastom ukupnih prihoda za 8,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je rezultat rasta gotovo svih segmenata na tom tržištu, izvijestili su u petak iz regulatorne agencije HAKOM.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE