GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljubljanska zračna luka lani sa znatno manjim prometom nego 2019.

Ljubljanska zračna luka lani sa znatno manjim prometom nego 2019.
USPOREDBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2023 / 17:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Lani je preko frankfurtske zračne luke putovalo 48,9 milijuna putnika odnosno 97,2 posto više nego 2021. godine, objavio je Fraport, operator zračne luke Frankfurt.

opostotni porast putnika u istom usporednom razdoblju prošle godine bilježi Zračna luka Jožeta Pučnika Ljubljana, kojom također upravlja Fraport.

Na međugodišnjoj je razini porastao za 45,9 posto odn ukupan broj polijetanja i slijetanja u Frankfurtu također je porastao na 382.211, pokazuju podaci Fraporta koje je sažela njemačka novinska agencija dpa.

Dobri rezultati po broju putnika ostvareni su i u prosincu, kada je frankfurtskom zračnom lukom putovalo gotovo četiri milijuna putnika, što je 46,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

"Gledajući u budućnost, uvjereni smo da ćemo vidjeti daljnji rast 2023. godine", rekao je direktor Fraport AG-a Stefan Schulte kada su objavljeni podaci, dodajući da su ljudi željni putovanja, pa rade punom parom kako bi im to omogućili najbolje moguće iskustvo u zračnoj luci. "Unatoč tome, situacija je i dalje izazovna", rekao je Schulte.

S druge strane, količine tereta, koje uključuju i zračni prijevoz i zračnu poštu, prošle su godine smanjene za 13,3 posto ili na oko dva milijuna tona. Tome su, navode iz Fraporta, najviše pridonijela ograničenja zračnog prostora vezana uz rat u Ukrajini, antikoronavirusne mjere u Kini i opće gospodarsko usporavanje.

No, sve zračne luke u svijetu kojima upravlja Fraport grupa bilježe visok rast broja putnika. Po rezultatima posebno su prednjačile grčke zračne luke koje su prvi put nakon pandemije čak premašile pretkriznu razinu.

Količina putnika u 14 grčkih zračnih luka Fraporta dosegla je približno 31,2 milijuna ili 79 posto više u odnosu na 2021. te također 3,5 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Kroz Zračnu luku Jožeta Pučnika Ljubljana lani je putovalo 970.152 putnika, što je stopostotni porast u odnosu na 2021. i pad od 43,6 posto u odnosu na pretkoronavirusnu 2019. godinu.

U prosincu je zračnu luku posjetilo 60.518 putnika, što je 33,7 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Tagovi: Fraport, Aerodrom Ljubljana, frankfurtski aerodrom
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE