GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Low cost kompanije otkazuju letove zbog sukoba u Gazi

Low cost kompanije otkazuju letove zbog sukoba u Gazi
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2023 / 16:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Irska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair objavila je da je u studenome otkazala više od 960 letova zbog rata Izraela i Hamasa.

Taj je potez uslijedio nakon što je u listopadu zbog sukoba u Gazi avioprijevoznik već otkazao više od 870 letova. Zračni prijevoznici obustavili su letove za Tel Aviv i susjedni Jordan nakon što je Hamas 7. listopada započeo napad na Izrael te zbog eskalacije sukoba koja je uslijedila.

Niskobudžetni zračni prijevoznik easyJet objavio je prošlog tjedna da su sukobi i prijetnja stabilnosti na Bliskom istoku također utjecali na potražnju za letovima prema odredištima kao što je Egipat. Naveo je i da su zbog rata pogođene rezervacije letova britanskog prijevoznika u listopadu i u studenome.

EasyJet je upozorio da ne očekuje smanjenje gubitaka u prvom tromjesečju svoje nove financijske godine budući da su pogođeni i letovi i šira potražnja, ali je rekao da se interes za rezervacijama letova počeo oporavljati posljednjih tjedana.

Najnoviji podaci Ryanaira o prometu putnika pokazali su da je u studenom irski prijevoznik ostvario više od 66.400 letova te prevezao 11.7 milijuna putnika, četiri posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, unatoč otkazivanju letova. Mađarski zračni prijevoznik Wizz Air objavio je danas da je odlučio obustaviti poslovne operacije u Izraelu do početka siječnja iduće godine.

Niskobudžetni zračni prijevoznik objavio je da nastavlja pozorno pratiti situaciju na terenu i da je spreman ponovno uspostaviti kapacitete ako se uvjeti stabiliziraju. U studenom je prevezao 29.3 posto više putnika, odnosno njih 4.8 milijuna.

Wizz Air je priopćio da je također ponovno pokrenuo letove prema glavnom gradu Moldavije Kišinjevu, nakon što je obustavio letove u tu zemlju u ožujku zbog napetosti povezanih s ruskim ratom s Ukrajinom.

U priopćenju navode kako je taj korak uslijedio nakon "sveobuhvatne procjene sigurnosnih čimbenika". Dodaju i da grupa namjerava postupno ponovno uvoditi operacije, uključujući ponovno otvaranje svoje baze u Kišinjevu, istodobno osiguravajući sigurne i zaštićene operacije za svoju posadu i putnike.

Tagovi: rYANAIR, wIZZ aIR, LOW COST, gAZA
PROČITAJ I OVO
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE