GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LRH bi mogao preuzeti Maslinicu

LRH bi mogao preuzeti Maslinicu
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2021 / 07:27
Autor: SEEbiz
RABAC - Hotelska tvrtka Maslinica d.o.o. iz Rapca u talijanskom vlasništvu se, kako smo već pisali, nalazi u problemima, a bivši menadžer za ljudske resurse u toj tvrtki Bruno Bulić koji se bavio i organizacijom tvrtke te predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić rješenje vide u prodaji Maslinice nekoj većoj i jačoj tvrtki iz hotelsko-turističkog sektora koja bi bolje iskoristila potencijal Maslinice.

Neki nerazumljivi potezi nove uprave talijanskih vlasnika i njihovih prokurista prijateljsko okruženje (koje je godinama gradio dobronamjerni preminuli vlasnik Filipo Horstman zbog čega je proglašen i počasnim građaninom Labina) sada se pomalo pretvaraju u neprijateljsko. Kako prema zaposlenicima, tako i prema domicilnom stanovništvu.

Iz pouzdanih i povjerljivih izvora Glas Istre doznaje da su Talijani već ponudili svoju tvrtku na prodaju i otišli na razgovore s predstavnicima jedne hotelske tvrtke iz ove regije. Koje? To ne znamo pouzdano, jer su talijanski članovi uprave nedostupni za medije, na naše upite nisu ni ranije odgovarali, a naš izvor ne želi imenovati svoj izvor iz vrha hotelske kuće koja je zainteresirana za kupnju Maslinice. Stoga smo sve hotelske tvrtke na području Istarske i Primorsko-goranske županije upitali jesu li pregovarale s predstavnicima Maslinice i jesu li zainteresirane za preuzimanje te tvrtke iz Rapca. Iz rovinjske Maistre odgovorili su da nisu zainteresirani za kupnju Maslinice d.o.o., a iz Jadrana Crikvenica da nisu vodili nikakve razgovore te da su trenutačno fokusirani na uspješnu realizaciju ovogodišnje turističke sezone. Iz Jadranka grupe Mali Lošinj odgovorili su da uprava tvrtke nema nikakvih saznanja o preuzimanju ili kupnji tvrtke Maslinica.

Tvrtke Laguna Novigrad, Valamar i Imperial nisu nam odgovorile, ali je znakovit odgovor Vladimira Bošnjaka, predsjednika uprave Liburnia Riviera hotela d.d. iz Opatije koji nije potvrdio, ali ni demantirao razgovore i zainteresiranost te tvrtke (koja je u velikoj ekspanziji) za preuzimanje Maslinice i širenje poslovanja u Rabac.

- Nažalost, nismo u mogućnosti komentirati navedenu transakciju radi obaveze izvještavanja koju imamo sukladno pravilima Zagrebačke burze, odgovorio nam je Bošnjak, čelni čovjek opatijske tvrtke Liburnija Riviera hoteli koji su se ozbiljno primili nove razvojne turističke paradigme opatijske rivijere.

Dolaskom novog vlasnika i Uprave, Liburnia Riviera Hoteli žele biti predvodnik u razvoju Opatije i Kvarnera te uz podršku Grada Opatije, drugih lokalnih i regionalnih institucija i gospodarstvenika podići raznolikost ponude i turističku vrijednost destinacije na jednu višu razinu.

Saznajemo da su u zadnjih par mjeseci održali razne sastanke s javnim i privatnim partnerima, a ostvarili su i suradnju sa Sindikatima, potpisali ugovor o poslovnoj suradnji sa specijalnom bolnicom Thalassotherapia Opatija na temelju kojega će zajednički razvijati inovativne proizvode i usluge za tržište zdravstvenog turizma. Zadržali su sve zaposlenike, najavili nove investicije, a razgovaraju i s drugim ključnim turističkim dionicima na Opatijskoj rivijeri.

Dogovorena su ulaganja u Lovranski kamp, plažu, hotele i novu garažu u centru. Liburnia Riviera Hoteli su najjači turistički igrači u Opatiji, a uz novu Upravu te želju za promjenom i strateškim razvojem, sinergijom svih u destinaciji žele proširiti i na višu razinu podići ovu opatijsku turističku priču. Stoga ne treba čuditi ako u dogledno vrijeme rabačka Maslinica pređe u njihove ruke. Inače vlasnik opatijske tvrtke je Obitelj Lürssen, odnosno istoimena njemačka kompanija iz Bremena.

Tagovi: Liburnia Riviera Hoteli, Maslinica, Branko Bulić, Marina Cvitić, Valamar Riviera, Laguna Novigrad, Jadranka, Maistra
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE